Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Biometanul, disponibil la Torino

Colaborarea dintre IVECO, engie și VULCANGAS a atins o etapă importantă, la doar un an după inaugurarea stației de alimentare de pe Strada delle Cascinette, din Torino: a devenit astăzi prima stație de alimentare din nord-vestul Italiei care furnizează bio-metan ( Bio-LNG și Bio-CNG), un combustibil 100% verde și fabricat în Italia.

Biometanul distribuit la stația de alimentare este produs la o fabrică situată în provincia Lodi, unde este purificat și lichefiat. Prin furnizarea acestui combustibil regenerabil, stația (înregistrată la GSE), devine ultima legătură a unui lanț de aprovizionare cu energie 100% verde.

Thomas Hilse, președintele mărcii IVECO, a declarat: „Transportul cu emisii zero este aici. Cu IVECO S-WAY NP, avem tehnologia pentru a o realiza și, de astăzi, aici avem și aprovizionarea cu produse bio-metan. Producția și furnizarea acestui combustibil regenerabil crește rapid, iar mai multe stații ca aceasta vor intra rapid în circulație. Procesul se accelerează și foarte curând în Italia vom putea conduce cu LNG complet fără emisii.”

Inaugurată în februarie 2020, stația acoperă o suprafață de 5000 m2. Se află în incinta fabricii CNH Industrial pe Strada delle Cascinette, în zona strategică din estul Torino, la intersecția rețelei de transport (autostrăzi și șosele de centură) și adiacent la sediul central al IVECO ORECCHIA, reprezentantul IVECO provincia Torino și Valea Aosta.

Stația este dedicată în principal vehiculelor de mare tonaj și are 2 distribuitoare LNG (gaz natural lichefiat) și 4 distribuitoare CNG (gaz natural comprimat), precum și un punct de încărcare pentru vehicule electrice, alimentat de un sistem fotovoltaic pe acoperiș.

Comparativ cu motorina, GPL sau combustibilii tradiționali, LNG reduce particulele (PM) cu 95%, dioxidul de azot (NO2) cu 90% și, de asemenea, reduce semnificativ emisiile de CO2. Bio-metanul este un combustibil fără carbon, practic fără niciun impact asupra mediului.

Prima stație de realimentare cu bio-LNG în Piemont – care a fost posibil datorită participării active a întregului lanț de aprovizionare – a fost difuzată live la un eveniment virtual la care au participat Fabrizio Buffa, managerul de propulsii alternative IVECO Italia, Matthieu Bonvoisin, director al liniei de afaceri pentru termoficare și energie electrică la ENGIE Italia și Andrea Bosi, Key Account Manager Vulcangas. IVECO S-WAY NP umplut cu bio-GNL la stație a fost o unitate demonstrativă furnizată de IVECO ORECCHIA și este disponibilă pentru clienți pentru testarea rutieră a combustibilului 100% verde.

În cadrul evenimentului, organizat în colaborare cu CIB – Consorțiul italian de biogaz, cei 3 parteneri au participat la un webinar care, sub titlul „Tranziția energetică continuă: primul pas este bio-metanul”, axat pe viitorul acestui combustibil regenerabil – și în special al bio-LNG – și dezvoltarea de noi strategii menite să îmbunătățească durabilitatea transportului.

Articole similare

Ad