Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Slovenia și Olanda elimină controale din frontieră, Marea Britanie le modifică

Guvernul britanic și Slovenia oferă îndrumări suplimentare cu privire la trecerea transfrontalieră.

În Marea Britanie sunt încă schimbări. Începând cu 21 martie 2021, toate activitățile legate de transporturi, inclusiv testele anti-Covid, vor fi suspendate pe aeroportul din Manston. Pentru a înțelege această măsură, este necesară o premisă. Tunelul Mânecii și Portul Dover gestionează 90% din traficul de marfă între Marea Britanie și Europa continentală. Pentru a ajunge la ele, se parcurge M20, o porțiune de autostradă care se intersectează cu M25, una dintre cele mai aglomerate șosele de centură din lume care duce la portul Dover și Tunelul Canalului Mânecii. Porțiunea de autostradă merge spre sud-est de la M25 prin Kent, orașele Maidstone, Ashford și Folkestone până la Dover. Până la Folkestone drumul are trei benzi, apoi se îngustează la două benzi spre Dover.

Când, din orice motiv – cum este acum Brexit – apare congestionarea traficului, acesta este deviat pentru a preveni afectarea întregului comitat. De exemplu, dacă este coadă de la joncțiunea 8 până la joncțiunea 11 (36,9 km), traficul pentru Portul Dover este redirecționat către aeroportul din Manston, în timp ce traficul pentru Tunelul Canalului rămâne pe M20.

Pentru a gestiona aceste situații de urgență este introdus planul „Operațiunea Brock” sau sistemul de gestionare a traficului din Kent. Planul este în curs de desfășurare și autoritățile au anunțat că toți transportatorii care folosesc rute alternative vor risca să comită o „infracțiune“, arată Uomini e Trasporti.

Mai mult, autoritățile le solicită transportatorilor rutieri să obțină anterior un test negativ la Covid-19, să folosească noul serviciu web, „Check an HGV is Ready to Cross the Border“ pentru a obține un permis de acces în Kent înainte de intrare, pentru a reduce timpul de așteptare.

În ceea ce privește controalele la frontieră, sunt confirmate cele efectuate de autoritățile vamale Ashford Sevington și alte site-uri din întreaga țară.

În plus, începând de marți, 16 martie, transportatorii care se întorc în Olanda și care nu au stat mai mult de 48 de ore în Marea Britanie nu vor mai trebui să prezinte un test Covid 19 negativ.

În ceea ce privește intrarea transfrontalieră în Slovenia, autoritățile, în ciuda faptului că au adoptat măsuri restrictive de reducere a pandemiei, au scutit transportatorii rutieri de controale. În schimb, au introdus obligativitatea ca lucrătorii transfrontalieri sloveni care se întorc în țară să efectueze un test antigen sau să prezinte un test molecular nu mai vechi de șapte zile.

Articole similare

Ad