Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ECS echipează 76 de semiremorci cu panouri solare de la Thermo King

Panourile ThermoLite vor permite creșterea duratei de funcționare a unităților frigorifice, aducând economii de peste 1.000 de litri de combustibil pe an pentru fiecare remorcă și reducerea totală a emisiilor de CO2 ale flotei cu 2.000 de tone pe parcursul a 10 ani.

ECS, furnizor belgian de servicii de transport intermodal și distribuție integrată, va achiziționa 76  de semiremorci frigorifice noi cu panouri solare ThermoLite de la Thermo King, lider în controlul temperaturii în transport. Panourile ThermoLite vor  economisi 76.000 de litri de combustibil (1.000 de litri pe an pentru fiecare remorcă) și vor reduce emisiile totale de CO2 ale flotei ECS cu 2.000 de tone pe parcursul a 10 ani.

În plus, noua tehnologie permite creșterea duratei de viață a bateriilor unităților frigorifice și, în consecință, timpii de activitate ai semiremorcilor. Astfel, panourile solare vor asigura încărcarea constantă a bateriei și vor preveni deteriorarea, alături de extinderea intervalelor de întreținere prin reducerea orelor de funcționare ale motorului unității. Combinate cu telematica, acestea permit managerilor flotei să monitorizeze permanent remorcile și să acceseze în orice moment datele critice ale unității.

Citește și: Thermo King lanseaza sisteme de refrigerare hibride pentru camioane

Înainte de achiziție, ECS a efectuat teste în timp real timp de șase luni, monitorizând patru remorci frigorifice echipate cu panouri solare pe diferite rute din Europa. Rezultatele privind nivelul de încărcare a bateriei și consumul de combustibil au fost apoi comparate cu cele ale altor patru vehicule ECS, testate pe trasee similare, dar care nu au fost echipate cu panouri. La final a reieșit că instalarea ThermoLites poate permite un consum mai mic de 1.000 de litri de combustibil pe an pe semiremorcă.

Articole similare

Ad