Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Greva naţională a lucrătorilor din logistica Amazon a avut rezonanţă

Asociaţiile italiene Filt Cgil, Fit Cisl și Uiltrasporti își declară satisfacția față de rezultatul grevei naționale din întregul lanț de aprovizionare Amazon, convocată în 22 martie 2021. Potrivit unei note sindicale, în medie 75% dintre angajații direcți și indirecți ai multinaționalei de e-commerce au participat, cu vârfuri şi de 90%. Acum sindicatele cer convocarea companiei „într-un timp foarte scurt, pentru a nu fi obligați să continue protestul”.

În declarație, asociaţiile amintesc motivele grevei, care a avut rezonanță internațională și a primit solidaritatea diferitelor sindicate ale transporturilor, inclusiv a confederației ITF. „Amazon a crescut enorm datorită creșterii comerțului online în perioadele de pandemie, iar o parte din ceea ce a câştigat ar trebui redistribuită angajaților săi. Până în prezent, compania a refuzat să discute cu sindicatele despre sarcinile și ritmurile de muncă impuse, reducerea programului de lucru al șoferilor, clauzele sociale și continuitatea angajării tuturor în cazul schimbării contractului sau a furnizorului, stabilizarea lucrătorilor temporari și respectarea reglementărilor de sănătate și siguranță.“

În timpul grevei, managerul italian al Amazon, Mariangela Marseglia, a scris o scrisoare deschisă către clienți explicându-le că le va oferit în continuare un serviciu util, cu protecţia și siguranța întregului personal. „Angajamentul față de angajații noștri nu se oprește. Vom continua să ne asigurăm că tot personalul este protejat în mod adecvat și vom actualiza în mod constant să luăm măsuri. Oferim teste gratuite și vom sprijini planul de vaccinare în toate modurile, cât mai curând posibil. Punem angajații și furnizorii terți pe primul loc, oferindu-le un mediu de lucru sigur şi modern, cu salarii competitive (printre cele mai mari din industrie), beneficii și oportunități excelente de creștere profesională. Folosim cele mai avansate tehnologii și le punem la dispoziția lucrătorilor și furnizorilor noștri pentru a îmbunătăți siguranța la locul de muncă.”

Articole similare

Ad