Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

FUTURE Designs obține prima certificare IMMUNE Building Standard din lume

FUTURE Designs, producător și designer britanic de corpuri și soluții de iluminat personalizate de înaltă calitate, obține prima certificare IMMUNE Building Standard din lume acordată de Healthy by Design Building Institute (HDBI) unei clădiri industriale. Fabrica și sediul companiei au obținut eticheta IMMUNE™ – Strong în urma implementării cu succes a unui set de măsuri pentru siguranța și protejarea sănătății angajaților.

Certificarea marchează primul pas major al Healthy by Design Building Institute în extinderea The IMMUNE Building Standard dincolo de zona clădirilor de birouri, în alte sectoare ale pieței imobiliare care au fost afectate de pandemia de Covid-19.

IMMUNE – un standard global open-source inițiat în aprilie 2020 de Liviu Tudor, președinte al European Property Federation și fondator al Genesis Property – este adaptabil oricărui mediu construit, inclusiv clădirilor industriale, sporind rezistența spațiilor împotriva amenințărilor actuale și viitoare pentru sănătate și creând încredere în rândul ocupanților.

„Suntem încântați să anunțăm prima fabrică IMMUNE din lume, o dovadă a flexibilității și versatilității acestui standard cu adevărat global. În economia actuală, care încă se confruntă cu efectele pandemiei de Covid-19, există companii precum FUTURE Designs care construiesc o cale coerentă spre revenire, demonstrând în același timp inițiativă și o abordare inovatoare pentru protejarea sănătății și bunăstării oamenilor”, a declarat Liviu Tudor.

În ultimele câteva luni, FUTURE Designs a aplicat multe dintre cele peste 120 de măsuri IMMUNE recomandate pentru medii mai sigure și a obținut eticheta Strong pentru fabrica și sediul companiei. Certificarea se bazează pe procesul de evaluare IMMUNE desfășurat de Build Green, un evaluator autorizat independent și un contributor la dezvoltarea acestui standard.

Standardul se bazează pe IMMUNE Assessment Scoring Index, care cuprinde peste 120 de măsuri recomandate pentru implementare în clădiri, printre care soluții tehnice pentru inginerie arhitecturală, tehnologie și proiectare, precum și protocoale operaționale aplicate permanent sau gata de activare în scenarii de risc specifice. Alte măsuri importante sunt IMMUNE Quarantine Room care acționează ca o zonă dedicată în caz de nevoie imediată de izolare a persoanelor expuse riscului și Emergency IMMUNE Warehouse, care este un sistem logistic rapid pentru răspuns imediat la o situație similară pandemiei.

Articole similare

Ad