Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ANAF sistează controalele pe diurnă. Ministrul Finanțelor pune umărul pentru o legislație clară în transporturi.

La întâlnirea de astăzi dintre reprezentanții patronatelor din transporturi cu Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, transportatorii au primit asigurarea că ANAF nu va mai începe alte controale pe diurnă începând de astăzi, 24 martie. Totuși, rămâne în discuție soluționarea controalelor deja în curs sau încheiate cu decizii de impunere fiscală (69 efectuate anul trecut și 46 începute anul acesta), pentru care nu s-a găsit procedură legală de anulare sau suspendare.

Ministrul Finanțelor a cerut însă ANAF constituirea imediată a unui grup de lucru între specialiști ai ANAF, Inspecției Muncii și reprezentanții asociațiilor patronale pentru a verifica aspectele controlate până acum de ANAF și felul în care trebuie interpretată corect legislația în domeniul detașării transnaționale în transporturi.

Alexandru Nazare a spus reprezentanților asociațiilor profesionale că este conștient de competitivitatea transportatorilor români pe piața internațională, precum și de importanța sectorului transporturilor internaționale pentru economia României și că intenționează să nu îi trateze pe operatorii români de transport altfel decât își tratează alte state propriii agenți economici.

Ministrul Finanțelor a vorbit și cu Ministrul Muncii pentru colaborarea cu transportatorii astfel încât aceștia să aibă un cadru legislativ clar, care să le ușureze aplicarea legii și să contribuie la eliminarea abuzurilor în actul de control.

Mai multe despre ce urmează să se întample pe problema retratării diurnei ca venit de natură salarială ne propunem să discutăm maine în videoconferința Tranzit de la 14:30, la care vor participa și președinții asociațiilor patronale prezente la dicuțiile cu ministrul Nazare.

Articole similare

Ad