Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Renault prezintă noul Kangoo în variantele VAN și VAN Electric

Noul Renault Kangoo VAN va fi comercializat începând cu iunie 2021, a anunțat Renault, pe 24 martie, într-o prezentare online despre noua gamă LCV. Modelul vine disponibil în două lungimi de caroserie și este fabrica în Franța, la uzina din Maubeuge. Varianta electrică – noul Kangoo Van E-TECH Electric – va fi lansată la sfârșitul anului 2021.

Noul Kangoo Van vine cu două inovații majore, cu rolul de a ușura manipularea mărfii, atât la încărcare, cât și la descărcare: „Open Sesame by Renault“ și „Easy Inside Rack“. Primul sistem face referire la eliminarea stâlpului central al caroseriei, care oferă „cel mai amplu acces lateral de pe piață“, potrivit Renault, de 1.446 mm, o cifră de două ori mai mare decât în versiunea sa anterioară. Așa cum îi spune și numele, „Easy Inside Rack“ este practice un raft interior retractabil aflat în partea superioară a zonei de încărcare, deasupra zonei pentru pasageri, pe care utilizatorul îl poate bloca. Sistemul poate stoca obiecte lungi de la 2 m la 2,5 m.

Referitor la spațiul de încărcare, noul Kangoo Van poate ajunge la 3,9 m3, condiții care îl propulsează, chiar și pentru varianta entry-level, ca cel mai bun din clasa sa. Spre deosebire de versiunea anterioară, design exterior este unul atletic, cu margini puternic curbate. Interiorul a fost și el modernizat, oferind un spațiu de depozitare de 60 de litri, variantele de locuri disponibile fiind cu două sau trei locuri în partea de față. De asemenea, modelul vine cu 12 noi sisteme de asistență la conducere, printre care: frânare de urgență activă, vizibilitate sporită la unghiul mort, vizibilitate spate permanentă etc.

Varianta electrică se numește E-TECH Electric și va fi lansată la finalul acestui an. Echipat cu un motor electric 100% de 75 kW și un cuplu maxim de 245 Nm disponibil de la pornire, noul Kangoo Van E-Tech Electric are 6 moduri de conducere. Modul Eco (55kW) optimizează autonomia, modul Normal (75kW) oferă mai multă performanță și viteză maximă mai ridicată. Ca și varianta cu ardere internă, E-TECH Electric este disponibil în două lungimi, standard și lung. E-Vanul este echipat cu o baterie litiu-ion de 44 kWh care oferă o autonomie de aproximativ 265 km, în funcție de ciclul WLTP, stilul de conducere, înclinația drumului și temperatura exterioară. Cu un încărcător rapid de 75kW, vehiculul poate fi reîncărcat la 80% din capacitate în 42 de minute (adică 150 km de autonomie în 30 de minute). Specific vehiculelor electrice, modelul poate fi conectat cu mai multe tipuri de servicii, de la programarea încărcării, până la precondiționarea termică a habitaclului sau calcularea destinațiilor accesibile cu raza de baterie rămasă.

Noul Kangoo Van: 5 caracteristici de reținut!

  • Ușor de încărcat!
  • Open Sesame by Renault: prin îndepărtarea stâlpului central, noul Kangoo Van are cel mai larg acces pe partea dreaptă de pe piață, 1.446 mm.
  • Easy Inside Rack: un raft suspendat pentru transportul obiectelor lungi.
  • Cu o capacitate de încărcare care poate ajunge la 3,9 m³, chiar și modelul entry-level este cel mai bun din clasa sa.
  • Un nou design exterior atletic cu margini puternic curbate.
  • Un interior modernizat, cu 60 de litri spațiu de depozitare util și accesibil, disponibil cu două sau trei locuri în față.
  • Douăsprezece noi sisteme de asistență la conducere, pentru mai multă siguranță: frânare de urgență activă, vizibilitate sporită la unghiul mort, vizibilitate spate permanentă etc.

Kangoo Van E-Tech Electric

Vehiculul poate fi încărcat complet în:

  • 2 ore, la un punct de încărcare public (încărcător Cameleon de 22 kW).
  • 4,5 ore, la un terminal de 11kW (încărcător trifazat 16A).
  • 7 ore, la o cutie de perete (încărcător monofazic de 7,4 kW).

Articole similare

Ad