Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Impunerea tarifului maxim la transportul elevilor, fără compensaţii, încalcă regulamentul european 1370

Măsura impunerii tarifului maxim, fără oferirea de compensaţii pentru transportatori, încalcă regulamentul european 1370, a subliniat Florin Bocai, vice-preşedinte al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT). „Această obligaţie de serviciu public, respectiv tariful impus, vine ca o obligaţie fără procedură competitivă şi fără contract de delegare. Operatorii sunt astfel lipsiţi de acea compensare care ar trebui asigurată în raport cu costurile de exploatare şi marja de profit rezonabilă de care vorbeşte regulamentul. Respectivele tarife sunt mai jos de jumătatea costurilor operaţionale ale cărăuşilor şi, mai mult, menţionarea acestora în actul normativ este vagă, deoarece nu se precizează dacă includ sau nu TVA, dacă sunt pe un singur sens sau tur-retur”.

Aşadar, la transportul judeţean, în cazul impunerii tarifelor maxime, consiliile judeţene vor trebui să ofere compensare, din bugetele proprii, conform legii 92/2007, articolul 19.

Florin Bocai mai atrage atenţia asupra faptul că ne situăm într-un vid legislativ, întrucât HG 863 a fost abrogată de HG 435/2020, aceasta din urmă fiind însă ulterior abrogată (implicit) prin legea 226/2020.

Articole similare

Ad