Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ZF investeşte masiv în electrificare

În ciuda faptului că a suferit în 2020 o reducere de 11% a veniturilor față de 2019, compania germană ZF investeşte în tehnologiile viitorului. Comenzile câştigate pentru componentele de transmisie electrică însumează circa 14 miliarde de euro în câțiva ani, iar tendinţa pozitivă din primele luni ale lui 2021 a venit cu alte noi comenzi. Toate acestea sunt rezultatul înfiinţării unei noi divizii, Electrified Powertrain Technology, care combină tehnologiile de conducere tradiționale cu cele hibride și electrice.

Un alt exemplu frapant de schimbare a companiei a fost semnalat în mai 2020, când a achiziționat Wabco, o companie specializată în sisteme de control al frânei și tehnologii și servicii care îmbunătățesc siguranța, eficiența și conectivitatea vehiculelor industriale. „Obiectivul companiei pe tot parcursul anului trecut a fost să se concentreze asupra transformării mobilității și a făcut acest lucru investind în tehnologie, îs special privind conducerea automată, electromobilitatea, controlul mișcării vehiculului și siguranța integrată“, a spus Wolf-Henning Scheidere, CEO ZF. „Pe termen lung, compania își propune să accelereze în domeniile electronice, de software și de conducere autonomă. Compania, care are propriul centru global de software care funcționează conform celor mai moderne metodologii de dezvoltare, a prezentat recent un sistem software auto, denumit middleware, destinat calculatoarelor centrale de înaltă performanță ale vehiculelor viitoare.”

ZF s-a gândit și la hardware, creând un computer modular de înaltă performanță, ZF ProAI, deoarece în vehiculele de nouă generație computerele centrale puternice vor înlocui unitățile electronice de control actuale, mai mici.

Articole similare

Ad