Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un pas înainte în restructurarea unităților de producție MAN Truck & Bus

Comitetul executiv al MAN Truck & Bus SE a ajuns la un acord cu Comitetul lucrătorilor din grup și sindicatul IG Metall cu privire la încheierea unei reconcilieri a intereselor, a unui plan social și a unui „Acord de negociere colectivă viitoare” pentru uzinele germane ale MAN Truck & Bus SE. Acest lucru deschide calea pentru realinierea extinsă și sistematică a MAN. Producătorul de vehicule comerciale și-a anunțat intenția de a implementa o reorganizare fundamentală ca răspuns la transformarea industriei, asociată cu provocările de bază ale mobilității fără carbon, digitalizării și automatizării. Până în 2030, MAN își propune să evolueze de la un producător de vehicule comerciale la un furnizor de top de soluții inteligente și sustenabile de transport.

Acordul încheiat privind restructurarea companiei reprezintă o etapă importantă. După negocieri îndelungate, directorul executiv al MAN Truck & Bus SE, Andreas Tostmann, și-a exprimat satisfacția față de compromisul realizat: „Am reușit să ajungem la un acord cu reprezentanții angajaților cu privire la măsurile care vor contribui la îmbunătățirea veniturilor cu până la 1,7 miliarde de euro. Acum vom fi cu un pas înainte și, în anii următori, vom face investiții specifice pentru a dezvolta răspunsurile corecte la cele 3 mega tendințe de digitalizare, mobilitate fără carbon și conducere autonomă. Vom realinia MAN într-un mod fundamental și împreună îl vom orienta spre un viitor de succes. În cei peste 260 de ani de istorie, am dovedit de multe ori că MAN este capabil de schimbare. Astăzi suntem la începutul unui nou capitol care va avea ca rezultat un nou MAN.”

Restructurarea rețelei de producție și de dezvoltare, cu un accent puternic pe tehnologiile viitorului, va aduce o contribuție importantă la eficiența costurilor. Acordul la care s-a ajuns este în mare măsură în conformitate cu conținutul documentului privind problemele/aspectele cheie/principale care a fost convenit în ianuarie.

Locația din München va rămâne sediul global al MAN Truck & Bus. De asemenea, va rămâne principala fabrică de producție pentru camioane echipate cu cabine pentru șofer și pentru asamblare, precum și centrul pentru activitățile de dezvoltare ale MAN. Munchen găzduiește centrul de competență MAN pentru dezvoltarea generală a camioanelor, software-urilor, sistemelor electrice/electronice și electromobilității. Activitățile selectate de producție și dezvoltare sunt transferate de la Steyr la München. Pentru a crea capacități pentru producția de camioane cu sisteme de acționare alternativă, unele volume de producție pentru camioane și interioare ale cabinei vor fi relocate la locația MAN din Cracovia, Polonia. În viitor, dezvoltarea operațională și testarea autobuzelor vor fi efectuate aproape de producție la locația MAN din Ankara, Turcia. Aproximativ 7.500 de angajați permanenți vor lucra la fața locului până la sfârșitul anului 2022.

Articole similare

Ad