Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BMW Group și Daimler Mobility își unesc forțele cu BP in Digital Charging Solutions GmbH

BP s-a alăturat BMW Group și Daimler Mobility AG pentru a face încărcarea vehiculelor electrice mai convenabilă și mai simplă pentru șoferi. Potrivit acordului, BP va deveni un partener cu 33,3% din acțiuni alături de BMW Group și Daimler Mobility AG în Digital Charging Solutions GmbH (DCS), unul dintre principalii dezvoltatori europeni de soluții de încărcare digitală pentru producătorii de automobile și operatorii de flote. Condițiile tranzacției nu sunt dezvăluite.

Serviciile DCS sunt importante pentru strategiile de electrificare a industriei auto. Compania lucrează cu OEM-uri pentru a-și integra soluțiile de încărcare în sistemele de operare ale vehiculului, oferind Plug & Charge pentru vehicul și încărcător pentru a comunica fără probleme, fără a fi nevoie de autentificarea suplimentară a clienților. De exemplu, DCS operează deja serviciile „Mercedes me Charge”, „BMW Charging” și „MINI Charging”.

DCS oferă deja acces la 228.000 de puncte de încărcare în 32 de țări, oferind OEM-urilor, proprietarilor de flote și șoferilor de vehicule electrice acces larg la infrastructura de încărcare din toată Europa. Ca parte a acordului, rețelele europene de încărcare ale BP vor fi integrate în sistemul software DCS, precum și Fuel & Charge pentru clienții flotei, ca prim pas. Electrificarea se află în centrul strategiei de mobilitate a BP, iar compania își propune să își dezvolte rețeaua de puncte de încărcare publice pentru autovehicule electrice până în 2030 la peste 70.000 în întreaga lume. În prezent, acestea au în jur de 8.700 de puncte de încărcare în Europa, iar rețeaua sa britanică BP Pulse este deja cea mai utilizată rețea de încărcare pentru autovehicule electrice din Marea Britanie. Compania își dezvoltă, de asemenea, rapid rețeaua de încărcătoare ultra-rapide și intenționează să aibă aproximativ 250 de încărcătoare ultra-rapide care operează în centrele BP din Marea Britanie și 500 de puncte de încărcare ultra-rapide în centrele Aral din Germania până la sfârșitul anului. Clienții DCS vor avea acces la aceste puncte de încărcare suplimentare, iar BP va avea acces la o bază mai largă de clienți.

Richard Bartlett, prim-vicepreședinte BP, mobilitate și soluții viitoare, a declarat: „Scopul nostru este de a face încărcarea la fel de convenabilă ca alimentarea cu combustibil la pompă – rapidă, fiabilă și o experiență excelentă pentru clienți. Unirea forțelor cu BMW Group și Daimler Mobility AG în DCS, combinată cu extinderea rețelei noastre de încărcare ultrarapide, va oferi șoferilor acces la o încărcare convenabilă acolo unde au nevoie. De asemenea, ne oferă acces la o bază de clienți mult mai largă, crescând în cele din urmă gradul de utilizare în rețeaua noastră.”

Articole similare

Ad