Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Depozitul AsstrA de lângă Varşovia se va ocupa şi de vămuire

O companie de logistică cu propriul depozit le poate oferi clienților servicii directe, rapide și în siguranță în fiecare etapă a transportului. În plus, costurile clienților sunt optimizate, iar calitatea serviciilor este maximizată. Însă, pentru a ajuta clienții să importe și să exporte mărfuri, este necesar un permis de depozitare temporară.

Mărfurile pot fi depozitate temporar numai într-un loc aprobat în scopul vămuirii. Acesta trebuie să îndeplinească condițiile care garantează integritatea mărfurilor importate sau exportate. La începutul anului, AsstrA Polska Sp. z o.o. a obținut aprobarea ca parcarea din fața depozitului din Blonie, lângă Varșovia, să fie transformată în loc pentru vămuire. „Am îndeplinit o serie de condiții legate de marcaje, iluminat, monitorizare și echipament tehnic. Locul aprobat va fi utilizat pentru mărfurile exportate în afara uniunii vamale a UE, precum și pentru mărfurile din interior, cu carnet TIR ”, spune Karol Baranczuk, COO Adjunct pentru Transport Aerian şi LTL al AsstrA.

În martie, depozitul a fost supus unei inspecții amănunțite în ceea ce privește curățenia, marcajele căilor de evacuare și respectarea problemelor tehnice pentru a obține autorizația de la autoritățile vamale și fiscale pentru a gestiona un antrepozit. „Ar trebui să primim o scrisoare oficială în termen de 2-3 săptămâni. Mărfurile pot fi depozitate până la 90 de zile, în timp ce formalitățile sunt gestionate sau neregulile sunt soluționate înainte de a plăti taxe vamale sau de a trimite mărfurile pe un alt mijloc de transport”, adaugă Karol Baranczuk.

Anul trecut, 53% dintre clienții AsstrA au utilizat serviciile cross-docking ale companiei, 36% serviciile de co-ambalare și 11% s-au bazat pe AsstrA pentru serviciile de expediere. Echipamentele medicale și materialele POSM au fost produsele cel mai frecvent reîncărcate și stocate, reprezentând 31% și respectiv 11% din încărcătura procesată în acest fel. Depozitul oferă servicii de reîncărcare pentru camioane complete și grupaje, containere, paleți de marfă supradimensionată și cutii de carton. Procentul actual de ocupare a depozitului este de 94%. „În aprilie 2021, se împlineşte un an de la deschiderea depozitului din Blonie. Investițiile în spațiu, achiziția de echipamente, implementarea și configurarea sistemului de gestionare a depozitelor au implicat costuri inițiale ridicate. Cu toate acestea, la sfârșitul anului trecut, am obținut profit. În februarie, am transbordat peste 1,2 milioane de kg de bunuri, inclusiv produse FMCG”, spune Robert Szymanczak, Director de Depozitare AsstrA, filiala Blonie.

Potrivit Colliers, spațiul de depozitare din Polonia a crescut cu peste 2 milioane m2 în 2020. În ciuda pandemiei și a restricțiilor guvernamentale, oferta de spațiu de depozitare a crescut cu peste 10% față de 2019. Experții prognozează niveluri ridicate și pentru 2021.

Volumele de transbordare în depozitul din Blonie cresc de la o lună la alta, sunt deserviți mai mulți clienți, iar cei 2.500 m2 actuali ar trebui extinşi curând.

Articole similare

Ad