Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia introduce obligativitatea prezentării unui test negativ. Şoferii sunt exceptaţi.

MAE a anunţat că autorităţile italiene au revizuit condiţiile de intrare în ţară în contextul evoluţiei pandemiei de Covid-19, impunând noi măsuri în perioada 31 martie – 6 aprilie 2021. Astfel, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat state incluse pe lista C din Anexa 20 a Decretului Presedintelui Consiliului de Ministri

(http://www.governo.it/sites/governo.it/files/DPCM_20210302_allegati-txt_0.pdf), în ultimele 14 zile, trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul italian rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării. Dat fiind că autorităţile italiene nu au stabilit un model al adeverinţei care atestă rezultatul testului, MAE recomandă ca redactarea lui să fie în limba italiană sau engleză. Apoi, persoanele care intră în Italia trebuie să se autoizoleze pentru cinci zile şi, la expirarea acestora, să efectueze un nou test molecular sau antigen.

De la măsurile menţionate sunt exceptate echipajele mijloacelor de transport, personalul navigant, persoanele care se deplasează dinspre/către statele din lista A (San Marino, Sfântul Scaun), persoanele care intră pentru motive de muncă sau din motive urgente. De asemenea, sunt exceptate persoanele care intră în Italia în scopul şederii de scurtă durată (maximum 120 de ore) din motive de muncă, sănătate sau urgenţă, cele care tranzitează Italia pentru maximum 36 de ore, cetăţenii şi rezidenţii unui stat membru UE şi ai altor state şi teritorii indicate în listele A, B, C si D care intră în Italia din motive de muncă, numai dacă în cele 14 zile anterioare intrării au stat sau au tranzitat una sau mai multe ţări din lista C, personalul sanitar sau lucrătorii transfrontalieri.

Articole similare

Ad