Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franța anunță că începe să amendeze vehiculele fără autocolant pentru unghiul mort

Asociația olandeză de transport și logistică TLN ar vrea ca Franța să renunțe la noua reglementare referitoare la obligativitatea ca vehiculele să aibă autocolant pentru unghiul mort, dar, dacă nu se poate, măcar să fie o măsură mai relaxată pentru cele pe care este imposibil de pus autocolantul, cum ar fi containerele sau cele pentru transport agabaritic, și să nu li se aplice celor care nu intră în zonele urbane.

TLN mai dorește și o prelungire a termenului de introducere a acestei măsuri și s-a adresat Comisiei Europene și Parlamentului European, dar demersurile sale nu au avut succes, astfel că Franța anunță că de la 1 aprilie vor fi date amenzi de 135 de euro pentru neaplicarea de autocolante pentru unghiul mort.

TLN sfătuiește transportatorii să se asigure că vehiculele sau combinațiile lor de vehicule au deja acest autocolant, dacă este posibil, iar dacă acesta nu se poate aplica din motive tehnice șoferul să îl aibă în cabină și în eventualitatea unui control să arate că nu îl poate folosi.

Vehiculele care au autocolant pentru unghiul mort, dar neconform legislației din Franța, nu vor fi amendate până la 31 decembrie 2021.

TLN le mai solicită membrilor săi ca, dacă iau amenzi pentru această reglementare, să anunțe asociația și, chiar dacă probabil ea nu-i va putea ajuta să anuleze amenda, măcar se va adresa IRU, care va vedea ce e de făcut pe viitor în legătură cu noua lege.

Articole similare

Ad