Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Toyota testează prima clinică mobilă pentru vehicule cu pilă de combustie

Toyota Motor Corporation și spitalul japonez Kumamoto Crucea Roșie vor începe testarea demonstrativă a primei clinici mobile din lume, un vehicul electric cu pilă de combustie (FCEV), până în vara anului 2021. Vehiculul va folosi hidrogen pentru a genera electricitate cu zero emisii, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 pentru a ajuta la prevenirea încălzirii globale. Organizațiile își propun să confirme eficacitatea vehiculelor comerciale cu pilă de combustie pentru furnizarea de transport neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru clinicile medicale și zonele de dezastru.

Taifunele, ploile abundente și alte calamități naturale au devenit mai frecvente în ultimii ani, provocând întreruperi de curent și crescând nevoia de servicii medicale în zonele de dezastru. Având în vedere acest lucru, încă din vara anului 2020, Toyota lucrează cu spitalul japonez Kumamoto Crucea Roșie pentru a căuta soluții la aceste probleme. Clinica mobilă ar putea fi utilizată pentru a furniza servicii medicale de zi cu zi și ar putea fi folosită și pentru a sprijini eforturile de ajutorare în caz de dezastru și pentru a furniza energie electrică ca parte a unui răspuns la dezastre.

Clinica mobilă FCEV se bazează pe microbuzul Toyota Coaster, alimentat de sistemul Toyota cu pilă de combustie utilizat de vehiculul Mirai FCEV. Nu produce CO2 sau alte emisii nocive, oferind în același timp o experiență de conducere liniștită și silențioasă.

Vehiculul este capabil să furnizeze energie electrică unei varietăți de produse electrice prin intermediul mai multor prize de 100 V/AC, atât în ​​interiorul, cât și în exteriorul vehiculului. De asemenea, este echipat cu un sistem extern de alimentare cu curent continuu electric pentru a furniza o sursă de alimentare de mare putere, de mare capacitate (9 kW putere maximă, aproximativ 90kWh capacitate de alimentare). În interior, vehiculul combină aerul condiționat cu un sistem de evacuare și un filtru HEPA pentru a îmbunătăți controlul infecțiilor în timp ce ocupanții lucrează.

Toyota și spitalul japonez Kumamoto Crucea Roșie consideră că clinica mobilă va oferi o versatilitate care nu se găsește în clinicile mobile convenționale. Aducând cunoștințele și tehnologiile lor respective la dezvoltare și utilizând performanțele de mediu excepționale, unice pentru FCEV-uri, își propun să exploreze aplicații extinse. În plus față de transportul de urgență al pacienților, clinica mobilă are potențialul pentru o gamă largă de aplicații și dezvoltări în domeniul asistenței medicale, inclusiv furnizarea de energie electrică autobuzelor de donare a sângelui și vehiculelor de examinare medicală, călătorind în zone mai puțin populate ca o clinică mobilă și pentru a furniza teste PCR.

Articole similare

Ad