Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

22 de camioane depistate în trafic de polițiștii austrieci

Polițiștii din Vorarlberg, Austria, au scos din circulație numai puțin de 22 de camioane, unele dintre ele cu probleme la sistemele de frânare ori ai căror șoferi au manipulat tahograful, având perioadele de conducere depășite.

În timpul unor controale tematice de sărbătorile pascale catolice, inspectorii austrieci au tras pe dreapta 49 de camioane. Surpriză însă în cazul a 22 dintre vehicule, care au fost scoase din circulație pe loc. Potrivit Agenției de Presă Austriece, abaterile identificate constituie un record: 176 de probleme minore, 68 severe și 41 extrem de periculoase. De menționat că au fost țintite ansambluri mai vechi. Șoferii celor 22 de camioane s-au plâns că li s-a permis să își continue călătoria numai după ce defectele au fost remediate de către un atelier specializat.

În cadrul controlului a fost prins și un șofer al unui transportator italian de legume, care depășise de mai multe ori timpii de conducere. Însă și camionul prezenta defecte, a trebuit să plătească o amendă de 7.300 de euro. În cazul unui alt camion, trei din cinci axe nu au prezentat niciun efect de frânare.

Articole similare

Ad