Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania a încheiat un parteneriat cu centrul de inteligență artificială AI Sweden

AI Sweden este Centrul Național Suedez pentru Inteligență Artificială Aplicată și Scania s-a alăturat de curând acestei rețele profesionale ce include peste 100 de parteneri: companii private sau din sectorul public și institute academice și de cercetare.

Ca partener al AI, Scania speră să contribuie cu propria experiență la colaborarea cu ceilalți membri ai rețelei și să beneficieze de experiența acestora, pentru a pune în practică tehnologii avansate, câtă vreme pentru producătorul suedez inteligența artificială este importantă și de folos în multe moduri – de exemplu, în dezvoltarea de camioane autonome și în planificarea întreținerii pe baza schimbului de date.

AI Sweden oferă active practice, cum ar fi Fabrica de Date, pentru a testa, împărtăși și explora noi idei și modalități de lucru. Aceasta furnizează un mediu de testare pregătit deja pentru utilizare, cu schimburi de date și modele ce permit economii de timp, și sprijin competent pentru realizarea de teste ce țin de inteligența artificială, indiferent de complexitatea lor. Practic, Fabrica de Date este ca o sală de gimnastică de cel mai înalt nivel, cu echipament avansat și personal calificat.

Deoarece multe organizații împărtășesc aceleași provocări, colaborarea în jurul platformelor IA ar trebui încurajată, ca și funcționarea sistemelor IA și a proceselor de construire de sisteme bazate pe date, sunt de părere reprezentanții IA Sweden. Iar industria auto chiar se află printre fruntași în colectarea de date ce pot fi folosite și în alte sectoare. De exemplu, un alt partener IA Sweden, Universitatea Suedeză de Științe Agricole, a fost inspirat de tehnologia folosită de vehiculele autonome pentru a monitoriza împrejurimile și a aplicat-o pentru a analiza comportamentul păsărilor de la Marea Baltică.

În ceea ce privește Scania, compania este interesată mai ales să analizeze atent EdgeLab din cadrul Fabricii de Date.

Articole similare

Ad