Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MB Actros, unitate medicală mobilă de vaccinare în Rems-Murr

Pentru a accelera vaccinarea populației, autoritățile din districtul Rems-Murr trimit prin fiecare comună din zonă un camion Mercedes-Benz Actros LS echipat ca centru mobil de vaccinare anti Covid-19, având la bord o echipă de medici parte a Crucii Roșii din Germania și folosind în prezent numai vaccinul BioNTech-Pfizer.

Camionul și semiremorca sunt vopsite în culoarea fildeșului, pe partea din față pe uși este inscripționată sigla Crucii Roșii, iar ca echipamentului de siguranță și pentru situații de urgență există două lumini albastre și sirenă, dar și sistem radio digital pentru comunicare bidirecțională.

Camionul are cel mai nou motor de 12,8 l OM 471 LA, iar confortul în cabină este garantat de numeroasele spații de depozitare și de paturile de mari dimensiuni caracteristice Actros, ce permit ca vehicul să poată fi folosit în zone cu relief foarte dificil, pe durate mari, având pentru asta și generator de electricitate și sistem de furnizare a apei. Combinația este concepută pentru transport pe distanțe lungi, deci la nevoie se poate reloca rapid în zone în care apar calamități, în Germania sau chiar în alte țări europene.

Camionul este folosit uneori și pentru situații de urgență, oferind ajutor medical de bază, iar în semiremorcă sunt două camere de tratament și una de așteptare, deci este loc suficient pentru ca să aibă loc în același timp vouă vaccinări. În plus, aici se află și un laborator și un dispozitiv sonografic.

Această unitate medicală mobilă aparține protecției civile, alături de alte trei unități, din care una se află Berlin și două în Hesse și Schleswig-Holstein.

Rems-Murr are câteva centre industriale populate intens, dar și multe zone rurale întinse ce aparțin de parcul forestier natural șvab, iar aceste localități mici și unde uneori este dificil de ajuns trebuie incluse și ele în programul de vaccinare. De aceea celor vulnerabili sau cu mobilitate redusă li se asigură acest serviciu în cadrul turului făcut de camionul Actros. Proiectul îi vizează mai ales pe cei în vârstă de peste 80 de ani – deoarece nu există încă suficiente doze pentru toți cei care ar dori să se vaccineze – ei fiind, așa cum se crede, cei mai vulnerabili, mai ales în cazul apariției unor noi tulpini ale virusului, eventual mai puternice, și cei pentru care autoritățile vor să asigure un ritm susținut de vaccinare.

Camionul va opri, conform programării rutelor, în fiecare sat sau oraș din district, iar la momentul administrării primei doze se stabilește și data rapelului, la trei săptămâni, timp în care ansamblul termină acel circuit și îl reia. După asta vor fi deservite locațiile aflate pe rutele următoare.

Se estimează că în cadrul acestui proiect vor fi administrate zilnic 130 de vaccinuri și că până la finalul campaniei se vor vaccina cel puțin 10.000 de persoane, din care peste 5.000 mai în vârstă de 80 de ani.

Rems-Murr este dispus să-și folosească experiența acumulată în cadrul acestui proiect unic pentru a ajuta și alte districte de aceleași dimensiuni sau cu populație numeroasă să deruleze astfel de programe.

Articole similare

Ad