Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Şoferii de camion din Olanda fac grevă pentru creșteri salariale

Pe 12 aprilie 2021, a avut loc o grevă națională a şoferilor olandezi de camioane, proclamată de sindicatul FNV Transport & Logistiek, cu demonstrații la Rogat, Zevenbergsche Hoek, Weert și Nieuwegein. Potrivit  sindicatului, sute de șoferi s-au alăturat grevei, realizând „cea mai mare acțiune de grevă a transportului rutier din ultimii ani”. Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu măsurile de prevenire anti-Covid: șoferii au stat în interiorul mașinilor lor, afișând un steag de la fereastră.

Greva face parte din disputa pentru reînnoirea contractului de muncă din 2019 şi este axată pe o creștere a salariului  de 3,5%, începând cu 1 ianuarie 2021, și pe îmbunătățirea condițiilor de muncă. Sunt cerute inclusiv încălzitoare și instalaţii de aer condiționat care funcționează cu motorul oprit, în toate cabinele.

O altă cerere importantă este posibilitatea de a avansa vârsta de pensionare de la 1 ianuarie 2022. Asociația Transport en Logistiek Nederland consideră că pandemia a provocat incertitudine în afaceri, deci nu există loc pentru creșteri.

Sindicatul anunță că mobilizarea va continua dacă partea patronală perseverează în atitudinea sa intransigentă.

Articole similare

Ad