Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco va dezvolta camioane autonome împreună cu Plus

Iveco, pionier în comercializarea și fabricarea vehiculelor alimentate cu combustibili alternativi, a semnat un Memorandum de înțelegere (MOU) cu Plus, o companie din Silicon Valley care produce sisteme de conducere autonome, pentru a dezvolta împreună camioane autonome.

În condițiile MOU fără caracter obligatoriu, Iveco și Plus vor integra sistemul de conducere autonom PlusDrive pe camionul de mare tonaj Iveco S-WAY de ultimă generație. Cooperarea va explora, de asemenea, utilizarea motorului Iveco pe GNL pentru alimentarea camioanelor autonome dezvoltate în comun.

Parteneriatul combină expertiza Iveco în dezvoltarea, producția și vânzările de camioane grele, cu tehnologia de conducere autonomă de ultimă generație a lui Plus, pentru a realiza un camion sigur, eficient din punct de vedere al consumului și scalabil rapid pe piață, în Europa și în alte zone geografice.

„Cooperarea cu Plus reprezintă o oportunitate pentru a accelera automatizarea camioanelor grele. Iveco lucrează deja la soluții de siguranţă împreună cu companii selectate, dar când vine vorba de autonomia de nivel 4, este necesar să creăm un ecosistem de parteneri. Iar Plus este partenerul perfect pentru accelerarea acestui proces”, a declarat Marco Liccardo, Chief Technology and Digital Officer, Iveco. În completare, Shawn Kerrigan, COO și cofondator Plus, a afirmat: „Echipele noastre vor lucra îndeaproape pentru dezvoltarea și implementarea camioanelor autonome, inclusiv a unuia alimentat cu gaze naturale.”

Articole similare

Ad