Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Austria pune în aplicare directiva detaşării, doar pentru lucrătorii din construcții

Austria a implementat prevederile Directivei privind detașarea lucrătorilor nr. 957/2018, însă numai în ceea ce privește lucrătorii din construcții. Acest lucru a intrat în vigoare de la 1 aprilie 2021. Astfel, afișările „neautentice” – adică angajarea lucrătorilor cu locul lor obișnuit de muncă în Austria, dacă angajarea este exercitată pentru un angajator cu sediul social în afara Austriei – și postările fictive vor fi acoperite în toate aspectele din Legea austriacă privind concediul și plata indemnizațiilor (Bauarbeiter-Urlaubs- und Abfertigungsgesetz).

În consecinţă, inclusiv angajatorii cu domiciliul în afara Austriei vor trebui să plătească – pentru lucrătorii care muncesc pe teritoriul acestei ţări – taxe suplimentare pentru sărbătorile legale din timpul iernii (din cauza întreruperii frecvente a angajării, lucrătorii din construcții nu se bucură adesea de sărbătorile legale de iarnă), pentru calculul indemnizației de tranziție, precum și al indemnizației de concediere.

În plus, pentru detaşările pe termen lung se vor aplica reglementările mai favorabile. Astfel, dacă detașarea sau furnizarea de forță de muncă depășește 12 luni, lucrătorilor li se vor aplica condiţiile din ţara de detaşare, dacă acestea sunt mai favorabile decât cele din țara de orgine. Această perioadă poate fi majorată la 18 luni, dacă angajatorul va transmite o expunere de motive special în acest sens. De asemenea, au fost introduse noi prevederi în Legea privind compensarea condițiilor meteorologice nefavorabile a lucrătorilor din construcții pentru detașări sau misiuni care durează mai mult de 12 luni (sau 18 luni dacă se furnizează o justificare). Dacă un angajat este detașat sau transferat în Austria pe termen lung, acesta va avea dreptul la cel puțin 60% din drepturile salariale obișnuite în cazul unei întreruperi a muncii din cauza vremii nefavorabile, care altfel ar duce la o pierdere a veniturilor.

Articole similare

Ad