Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Toyota lansează Proace și Proace Verso Electric

Toyota Professional își lansează primele vehicule electrice cu baterii cu emisii zero în Europa, Proace Electric și Proace Verso Electric, construite pe aceeași platformă a Grupului PSA.

Noile modele – o gamă de autoutilitare de transport mediu și transport de persoane cu o capacitate de până la 9 locuri – realizează cele mai bune performanțe EV din clasă, fără compromisuri comparativ cu vehiculele similare alimentate convențional.

Cu o autonomie de până la 330 km, Proace Van Electric și Proace Verso Electric oferă clienților acces la zonele cu emisii reduse sau chiar zero ale Europei și nu numai. Pentru clienții profesionali, evitarea necesității reîncărcării zilnice asigură vehiculelor lor un timp minim de oprire.

În prezent, vehiculele electrice cu baterii (BEV) reprezintă doar o fracțiune – în jur de 1% – din vânzările de vehicule noi în Europa, dar o serie de factori accelerează cererea de alternative practice la van-urile cu motoare convenționale cu ardere internă. În întreaga regiune, zonele cu emisii reduse și zero intră în vigoare pentru a reduce poluarea locală și pentru a îmbunătăți calitatea aerului în centrele urbane, în același timp în care creșterea rapidă a comerțului electronic generează mai mult trafic de la o zi la alta.

Consumatorii caută în mod activ moduri de transport mai curate, iar marile corporații fac din vehiculele electrificate o cerință în cadrul proceselor lor de licitație a flotei. Interesul clienților crește, de asemenea, deoarece producătorii aduc mai multe modele pe piață și devin mai vizibile pe străzile orașului.

Preocupările cheie ale clienților au fost abordate în dezvoltarea noilor game de modele, inclusiv autonomia de până la 330 km, timpii de încărcare (încărcare rapidă în mai puțin de o oră), costul de proprietate și calitatea bateriei (garanție de 8 ani/160.000 km) ca standard).

Proace Electric a fost introdus pe piețele europene inițiale – Norvegia, Olanda și Elveția – în al patrulea trimestru al anului 2020. În primul trimestru al anului 2021 va fi lansat în Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Spania, Suedia și Regatul Unit, alături de Proace Verso Electric în unele piețe.

Articole similare

Ad