Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford va produce un nou van în România, în 2023; versiunea electrică va debuta în 2024

Ford va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor la uzina sa de la Craiova, începând din 2023. Versiunea complet electrică a modelului va debuta în 2024 şi va fi primul vehicul electric Ford de volum construit în România.

„Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul de a construi acest nou van în România reflectă parteneriatele fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova“, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia fabrică Ford din Europa unde se produc vehicule electrice. Investiția din Craiova vine în contextul celorlalte investiții anunțate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia.

În februarie, Ford și-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se preconizează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale Ford vor fi reprezentate de modelele complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Noul van va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenționale Ford pe benzină, precum și diesel, produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie, iar transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

Investiția totală Ford în operațiunile sale de producție din România – incluzând și investiția anunțată acum – se apropie de două miliarde de dolari, de la preluarea fabricii din Craiova, în 2008. În ultimii ani s-au făcut îmbunătățiri semnificative la Craiova: peste 600 de roboți au fost instalați pentru a îmbunătăți și eficientiza procesele de ștanțare, vopsire sau asamblare a caroseriilor și șasiurilor. Aproximativ 6.000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare din Craiova.

Primul pas spre un viitor electrificat la fabrica din Craiova a fost făcut în octombrie 2019, odată cu lansarea producției modelului Puma mild-hybrid. Pe lângă acesta, Ford Craiova construiește în prezent și SUV-ul de mici dimensiuni Ford EcoSport, dar și mult-premiatul motor EcoBoost de 1,0 litri.

Articole similare

Ad