Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Partidul Verzilor din Baden-Württemberg cere taxe pentru camioane pe drumurile naţionale şi municipale

Partidul Verzilor din Baden-Württemberg (Germania) vor să includă taxe obligatorii pentru camioane şi pentru utilizarea reţelei de drumuri naţionale și municipale. Această propunere ar putea să fie inclusă în acordul de coaliție pe care îl vizează cu Uniunea Creştin Democrată (CDU). Motivul invocat este acela că vehiculele de peste 7,5 t provoacă daune imense infrastructurii rutiere.

Potențialul partener de coaliție CDU respinge acest instrument de taxare, care până acum există doar pentru utilizarea autostrăzilor și a drumurilor federale cu patru benzi. Subiectul a fost discutat, fără succes, în cadrul unor grupuri de lucru. Prim-ministrul Winfried Kretschmann (Verzi) și a șefului regional al CDU, Thomas Strobl, urmează să îşi spună părerea în această privinţă.

Verzii și-au dezvăluit deja poziția cu privire la taxa pentru camioane în programul electoral, susţinând adoptarea unui sistem de taxare la nivel național. Partidul doreşte, de asemenea, stabilirea unor limite pentru comerțul online aflat în creștere și consolidarea comerțului cu amănuntul la nivel local. Potrivit unor studii de impact, noua taxă ar trebui să aducă până la 200 de milioane de euro în trezoreria națională în fiecare an. CDU, pe de altă parte, susține că o taxă de camion pe drumurile de stat și municipale ar împovăra suplimentar și ar dezavantaja companiile de transport din sud-vest-ul ţării.

Asociaţia de Transport şi Logistică din Germania (BGL) critică o eventuală taxă pentru camioane pentru utilizarea drumurilor naţionale şi municipale.

Asociaţiile afiliate din Baden, Württemberg şi Bavaria resping propunerea Verzilor din Baden-Württemberg, pe motivul că ar distorsiona competiţia pe o piaţă deja foarte sensibilă la preţ. „Un camion de 40 t plăteşte anual taxe în valoare de 22.500 de euro. Adoptarea de noi taxe într-un land i-ar dezavantaja clar pe cărăuşii de acolo în faţa operatorilor din alte landuri federale”, a declarat Timo Didier, reprezentantul BGL Süd.

Articole similare

Ad