Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul și logistica sunt tot mai vulnerabile în fața infracțiunilor cibernetice…

… avertizează specialiștii asociației olandeze de transport și logistică TLN, hacker-ii atacând adesea nu numai companii, ci întregul lanț logistic, aspect posibil din cauza complexității acestuia. Deci un atac cibernetic poate avea consecințe pe foarte multe planuri pentru operatori, clienți și pentru întregul lanț de aprovizionare cu alimente – dacă e să vorbim de produse de strictă necesitate.

De aceea o bună protecție împotriva acestor infracțiuni este extrem de importantă, cu atât mai mult în contextul în care tot mai multe firme împărtășesc informații cu clienții, competitorii și acționarii prin intermediul internetului, ceea ce le face și mai vulnerabile.

Iar o bună protecție vine din creșterea securității digitale atât pentru fiecare firmă în parte, cât și pentru întregul lanț logistic.

În plus, este foarte important să existe un management activ al riscului, astfel încât întreaga companie și toți angajații ei să fie conștienți de riscul infracțiunilor cibernetice și să fie cunoscute vulnerabilitățile proceselor digitale din cadrul fiecărei firme.

TLN a pregătit pentru membrii săi chiar un calculator automat al riscurilor în cazul fiecărei companii, dar și alte instrumente practice care ajută la creșterea siguranței digitale, sfaturi ce pot fi valoroase pentru orice operator și analize ale preocupării pe care o are fiecare în prezent pentru siguranța cibernetică. Iar guvernul Olandei a redactat cinci principii de bază ale antreprenoriatului digital sigur.

Articole similare

Ad