Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

România, pe lista investițiilor finanțate de BERD prin emisiunea de obligațiuni „verzi“ emisă de VGP

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare („BERD” sau „Banca”) a subscris cu succes pentru un tichet cu o valoare de 67 de milioane de euro ca parte a emisiunii inaugurale de obligațiuni „verzi“ în valoare de 600 de milioane de euro, anunțată pe 31 martie 2021 de dezvoltatorul belgian VGP. Investiția BERD este alocată pentru a sprijini dezvoltării sustenabile a parcurilor semi-industriale și logistice din România, Ungaria, Letonia și Slovacia.

BERD a anunțat că va sprijini în continuare furnizorul paneuropean de spații logistice în a explora oportunitățile ce decurg din implementarea viitoare a tehnologiilor regenerabile și cu o amprentă scăzută de CO2, alături de mobilitatea electrică și proiectarea circulară pentru a reduce amprenta de carbon inclusiv la nivelul clădirilor, arată VGP într-un comunicat remis Tranzit.

În plus, angajamentul BERD este destinat unui program de formare alcătuit dintr-o parte de învățare duală acreditată de înaltă calitate și un stagiu de pregătire la locul de muncă, inițiativă menită să sporească accesul la competențe și la ocuparea forței de muncă pentru tineri. Proiectul pilot începe în România, ulterior urmând să fie replicat în alte țări unde VGP derulează operațiuni, inclusiv Ungaria, Letonia și Slovacia.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este un investitor major în România și țările menționate, investind, până în prezent, un total de 15,5 miliarde de euro în cele patru țări. La rândul său, VGP are, de asemenea, o prezență îndelungată în aceste țări, cu accent pe dezvoltarea și operarea marilor parcuri. În decembrie 2020, dezvoltatorul belgian avea 13 parcuri în toate cele patru țări, adică un total de peste 1,3 milioane m2 de suprafață închiriabilă brută, inclusiv 375.000 m2 de clădiri finalizate, 75.000 m2 în clădiri în construcție și încă 880.000 m2 în terenuri pentru dezvoltare.

Articole similare

Ad