Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lufthansa: transportul aerian cargo a atins niveluri record

Transportul aerian de mărfuri a atins niveluri record în pandemie, ajutând operatorii europeni să depăşească mai uşor criza financiară instalată odată cu reducerea drastică a călătoriilor. Astfel, deşi Lufthansa încă înregistrează pierderi, divizia de transport marfă a grupului german aduce în prezent o contribuție importantă la încasările totale.

Inclusiv primul trimestru din 2021 a adus pierderi semnificative pentru Lufthansa, care a înregistrat vânzări de doar 2,56 miliarde de euro (-60%). După ce traficul aerian internațional aproape s-a prăbușit în martie 2020, Lufthansa a suferit o pierdere de 2,12 miliarde de euro în același trimestru al anului precedent, vânzările scăzând cu 18%, până la 6,44 miliarde de euro.

Divizia de marfă Lufthansa Cargo a înregistrat un profit operațional record în primul trimestru al 2021, de 314 milioane de euro. De asemenea, Lufthansa Technik a revenit în zona de profit, cu o creștere de 16 milioane de euro, graţie intensificării activității de întreținere a aeronavelor în SUA și Asia.

Pentru perioada următoare se așteaptă performanțe sporite, de până la 40%, realizate din creşterea volumelor de activitate. În acelaşi timp, fluxul operațional de numerar este ţinut mai bine sub control. Numerarul și echivalentele de numerar la sfârșitul trimestrului întâi s-au situat la 10,6 miliarde de euro față de 11,1 miliarde de euro la sfârșitul lui 2020.

Lufthansa a primit anul trecut 9 miliarde de euro din ajutoare guvernamentale din Germania, Austria, Belgia și Elveția, din care 5,4 miliarde de euro nu au fost încă folosite. Un împrumut de un miliard de euro de la KfW Bank a fost deja rambursat, dar, pe de altă parte, Lufthansa și-a asumat alte noi datorii. La viitoarea adunare generală anuală din 4 mai, Consiliul de administrație al operatorului aerian german dorește să primească un împrumut cadru de 5,5 miliarde de euro pentru strângerea de noi capitaluri proprii.

Articole similare

Ad