Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portofoliul de clienți al GEFCO, extins de prelungirile contractelor și de noile afaceri. Electromobilitatea, direcția în viitor

GEFCO a continuat să își valorifice poziția de lider în domeniul logisticii auto, în timp ce a continuat să diversificarea cu succes în sectoare precum industria, produsele de larg consum și Life Sciences (sănătate, farmaceutice). De asemenea, compania a derulat investiții strategice în logistica vehiculelor electrice (EV) și soluții pentru gestionarea pe termen lung a vehiculelor cu Moveecar.

Grupul și-a extins activitatea în ateliere pentru a echipa 10.000 de camioane de livrare pentru un client care reprezintă cel mai important retailer mondial de comerț electronic. În 2020, clienții pieței (cu excepția grupului istoric PSA) au reprezentat 50% din veniturile totale. În cadrul FVL, Skoda a semnat un parteneriat pe cinci ani cu GEFCO pentru depozitarea și distribuția vehiculelor către rețeaua sa de dealeri slovaci. Grupul și-a reînnoit acordul de distribuire a vehiculelor Toyota și Lexus în Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și Rusia. În Franța, Ford a semnat un parteneriat cu GEFCO pentru a distribui anual 40.000 de vehicule noi, bazându-se pe un parteneriat deja puternic cu Ford în Europa. GEFCO și-a extins activitățile pentru Renault Nissan Dacia în Spania și a semnat un parteneriat cu producătorul de camioane MAN pentru a exporta pe mare vehiculele finite din Europa către restul lumii. În Overland & Contract, GEFCO a primit un contract cu Yazaki, cel mai mare producător mondial de cablaje auto, pentru furnizarea componentelor din Bulgaria și Marea Baltică către Republica Cehă. Electrolux și-a reînnoit încrederea în GEFCO pentru distribuirea produselor din fabricile de asamblare din Polonia, Turcia, Ucraina și România. Nestlé i-a încredințat companiei GEFCO distribuția de apă, cafea, produse pentru îngrijirea animalelor de companie și asistență medicală în Grecia, Polonia, Elveția, Franța, Turcia, Portugalia și Serbia. În plus, Knauf, specialist în materiale izolante pentru construcții de clădiri, a colaborat cu GEFCO pentru a muta materiale în Franța și Belgia. În Marea Britanie, GEFCO a perfectat un contract pe termen lung cu o multinațională americană de top, specializată în tehnologii bazate pe știință, pentru a-și sprijini operațiunile.

În divizia Ambalaje reutilizabile, Jaguar Land Rover și-a prelungit contractul cu GEFCO în Marea Britanie până în 2021. În plus, GEFCO a semnat mai multe contracte noi cu branduri de top pentru servicii logistice integrate.

În contextul în care cota de piață pentru vehiculele electrice este de așteptat să ajungă la 26% după 2026, iar lanțurile de aprovizionare vor trebui să se adapteze pentru a gestiona concomitent atât motoarele de ardere, cât și cele electrice, GEFCO colaborează cu producătorii și comercianții de vehicule electrice pentru a sprijini transformarea acestora cu soluții conforme, inovatoare, agile și scalabile care includ gestionarea bateriilor de intrare, de ieșire, de piață și de consum. Astfel, compania își echipează toți compușii cu stații de încărcare pentru a gestiona cererea crescută de logistică EV finită. În Marea Britanie, GEFCO a început să lucreze cu serviciul de abonament la mașinile electrice Onto pentru a oferi servicii de reparații inteligente și livrarea către și de la cele patru compuși ai logisticii vehiculelor finite (FVL). Grupul lucrează, de asemenea, cu LEVC pentru a oferi conversii și livrări EV către clienții potențiali ai flotei.

De la prima înmatriculare a unei mașini până la sfârșitul vieții sale, Moveecar este un brand al Grupului GEFCO care oferă o gamă largă de servicii la cerere pentru jucătorii de mobilitate (producători de automobile, comercianți cu amănuntul, companii de leasing, licitații etc.). Serviciile integrate Moveecar sunt concepute pentru cerințe unice sau multiple, inclusiv depozitare, reparații, transport și evaluări, precum și servicii administrative și de concierge. Folosind expertiza GEFCO și rețelele profesionale de parteneri, soluțiile Moveecar sunt disponibile printr-o platformă digitală plug-and-play dinamică. În prezent, mai mulți jucători de mobilitate utilizează platforma digitală Moveecar pentru o varietate de servicii, inclusiv livrarea vehiculelor direct de la compuși la clienții finali, precum și depozitarea și renovarea mașinilor uzate. De exemplu, în Shanghai GEFCO colaborează cu Polestar, marca Volvo de vehicule electrice, pentru livrări auto.

Articole similare

Ad