Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Distribuția vaccinului corona în Olanda merge bine, dar nu fără peripeții

Movianto distribuie de trei luni vaccinurile corona (Pfizer, Moderna, AstraZeneca și în principiu și Janssen) în Olanda și mulți ochi sunt îndreptați zilele acestea asupra activității sale, care include și depozitare și uneori reambalare. Până acum totul decurge foarte bine din punct de vedere logistic, așa cum declară reprezentanții companiei.

Desigur, aceasta depinde de furnizori și de liniile directoare primite de la oficialii olandezi în legătură cu vaccinarea, ceea ce a făcut ca uneori livrările să se oprească. De exemplu, acum câteva săptămâni a fost oprită vaccinarea cu AstraZeneca, iar de curând o situație similară a apărut și cu Janssen, când vaccinurile pregătite pentru livrare au fost rechemate în stoc. Însă Movianto s-a dovedit foarte flexibilă și s-a adaptat rapid la aceste situații, iar toate vaccinurile care au sosit fără probleme din SUA în Olanda au fost distribuite rapid.

Oricum logistica este o industrie care necesită adaptabilitate, chiar și dacă e vorba de alte produse decât noile vaccinuri. Dar cu atât mai mult aici, unde comenzile sunt atât de urgente.

Compania a investit mult în ultimul timp în frigidere pentru vaccinul Pfizer care trebuie stocat la -75 de grade Celsius, iar acum, când vaccinarea și întregul lanț logistic se desfășoară mai rapid decât la început, are o capacitate puțin mai mare decât cea necesară, însă și de ea va fi nevoie pe termen lung, deci e mai bine să ai frigidere în plus, decât să-ți lipsească.

Movianto are o experiență bogată în logistica vaccinului gripal și a altor medicamente importante, dar logistica vaccinului corona este specială deoarece în situația de acum cu atât mai mult este nevoie de viteză și deoarece toți ochii sunt ațintiți asupra acestui proces de interes național.

În plus, în media au apărut tot felul de povești despre amatori care transportă vaccinul în condiții improprii, iar reprezentanții Movianto recunosc că au fost enervați de asta. Faptele erau prezentate corect – instituțiile de sănătate au făcut schimb de vaccin între ele și au angajat un transportator de la colțul străzii – însă povestea a afectat imaginea Movianto, ale cărei fotografii au fost folosite pentru a ilustra articolele. Și a fost nevoie de patru zile pentru a informa clienții, furnizorii și alți parteneri că nu era implicată și că toate transporturile le-a făcut conform procedurilor.

Acele instituții ar fi trebuit să apeleze tot la Movianto, dar pe de altă parte compania este foarte aglomerată, având 5.000-6.000 de adrese de livrare către medici generaliști și instituții de sănătate, deci nu ar fi putut face și cursele respective. Însă cunoaște alte firme certificate GDP (Good Distribution Practrice) și la ele ar fi fost de preferat să se apeleze în cazuri excepționale.

Un alt moment mai dificil pentru Movianto a fost acela din decembrie, când în Olanda se credea că aceasta va fi ultima țară din Europa care va începe vaccinarea. Iar criticile i-au dat bătăi de cap și companiei de logistică, după toate eforturile de organizare și investiționale pe care le făcuse deja.

Cu toate incidentele petrecute în cele trei luni de distribuire a vaccinurilor corona, conducerea Movianto este în continuare încântată de faptul că a câștigat acest proiect și că a contribuit la atingerea, de curând, a pragului de 3.000.000 de vaccinuri.

Articole similare

Ad