Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Wielton, partener Renault Trucks pentru a 10-a ediție a Optifuel Challenge

Producătorul polonez de semiremorci sprijină și în 2021 competiția organizată de Renault Trucks Polska dedicată șoferilor profesioniști, care este pe cale să înceapă. Astfel, concurenții își vor putea dovedi abilitățile la volanul unor camioane Renault Trucks care tractează semiremorci cu prelată Master de la Wielton.

Competiția Optifuel Challenge a fost organizată timp de mai mulți ani în aceeași formulă, cu participarea șoferilor demo ai importatorului din Polonia (și, separat, de importatorii din fiecare țară, inclusiv România) și folosind softul Optifuel Infomax de monitorizare și analiză a consumului de carburant, iar câștigător era cel care obținea cel mai mic consum de carburant păstrând o viteză medie ridicată și respectând regulile de circulație. Asta deoarece competiția își propune să promoveze un stil de condus economic, realizat prin folosirea soluțiilor Renault Trucks care asistă șoferii.

Nu numai autotractoarele, ci și semiremorcile Wielton Master sunt concepute astfel încât să favorizeze mai ales economia în operare, și apoi și durabilitatea și funcționalitatea. Designul modern al cadrului și al caroseriei garantează o mare robustețe, confirmată de numeroase teste organizate de departamentul de Cercetare și Dezvoltare al producătorului polonez. În plus, greutatea proprie este scăzută, ceea ce reduce semnificativ costurile de operare, mai ales în curse lungi.

De data aceasta organizarea este diferită de cea din alți ani în sensul că pentru prima dată vehiculele din competiție sunt second-hand, dar verificate atent, din peste 200 de puncte de vedere, în centrul Renault Trucks din Bourg-en-Bresse. Șoferii vor conduce autotractoare Renault T cu motor Euro 6 DTI13 de 480 CP și cabină de dormit și semiremorci Wielton Curtain Master cu 20 t de încărcătură.

Renault Trucks Polska a pregătit și premii atractive, câștigătorul finalei naționale urmând să primească un voucher în valoare de 8.000 de zloți polonezi (un zlot este echivalentul a aproximativ 1,0796 de lei) pentru el însuși și un Renault Trucks T Evolution nou care să fie folosit 10 luni de compania unde este angajat.

Calificările încep pe 13 mai și durează până pe 24 septembrie, iar finala națională din Polonia va fi programată în toamnă.

Articole similare

Ad