Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BGL vrea să „urce“ grupa șoferilor profesioniști germani pentru a avea prioritate la vaccinare

Asociația germană de transport, logistică și managementul deșeurilor (BGL) dorește să îi introducă pe șoferii profesioniști germani în grupa a -2-a de risc, oferindu-le astfel prioritate la vaccinare, din grupa a 3-a unde sunt în prezent.

„Noi servim foarte mulți clienți și nu poți respecta mereu regulile Corona, în special în momentele în care șoferii sunt nevoiți să aștepte într-o cameră mică, unde mai sunt și alți oameni. De asemenea, la graniță ești nevoit să aștepți în coadă fără nicio distanțare“, a explicat o tânără șoferiță, Alexandra Lenz de la Fulda. Aceasta a mai spus că, din păcate, șoferii de camion nu sunt în fruntea listei atunci când vine vorba de prioritizarea la vaccin.

De la Berlin, prin biroul de presă al Ministerului Sănătății, răspunsul la solicitarea Alexandrei, de a muta șoferii în grupa a 2-a de risc, a fost următorul: „Disponibilitatea vaccinului împotriva SARS-CoV-2 este limitată la momentul de față. Asta înseamnă că este necesar să determinăm ordinea în care cetățenii se pot vaccina“. Mai departe, autoritățile au făcut referire la campania de vaccinare și la recomandările prevăzute de Comisia de vaccinare – Standing Vaccination Commission (STIKO). Potrivit acesteia, persoanele care lucrează în cadrul unei infrastructuri critice au dreptul la prioritate la vaccinare, cu precădere angajații din industriile „farmaceutică, pompe funebre, FOOD, utilități și managementul deșeurilor, transport și trafic (transport public local)“.

Citește și: BAG și BGL au identificat 4.000 de încălcări ale reglementărilor de cabotaj

În aceste condiții, BGL vede o oportunitate și afirmă că „persoanele care asigură funcționarea industriei logistice relevante pentru sistem au dreptul la vaccinare cu prioritate ridicată“. Iar asta înseamnă, potrivit BGL, în special șoferii profesioniști. În acest sens, asociația a propus un formular pentru un eșantion care să fie completat de asociațiile și antreprenorii regionali, care la rândul lor se vor coordona cu autoritățile responsabile.

Articole similare

Ad