Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociația germană de transport și logistică va premia companiile care oferă condiții bune pentru șoferi la rampe

În viitor, BGL intenționează să premieze jucătorii din industrie pe baza unui punctaj obținut la încărcarea și descărcarea mărfii. Recent, BGL și sindicatul Ver.di au semnat „Carta pentru îmbunătățirea tratamentului oferit șoferilor în rampe” din partea Uniunii Internaționale a Transportului Rutier (IRU), Asociația europeană a expeditorilor (ESC) și Federația Europeană a Lucrătorilor din Transport (ETF).

Carta este menită să contribuie la îmbunătățirea tratamentului șoferilor de camioane la punctele de încărcare și descărcare, spun inițiatorii. Expeditorii se angajează, printre altele, să ofere șoferilor acces la facilități sanitare adecvate și să asigure personal instruit pentru încărcare și descărcare. La rândul lor, prin vocea sindicatului ETF, șoferii se angajează, printre altele, să anunțe eventualele întârzieri sau sosirile în avans și să informeze din timp personalul companiei la care trebuie să ajungă pentru încărcare/descărcare cu privire la orele de conducere / de lucru rămase sau pauzele necesare.

Pentru a da exemple pozitive asupra rampelor foarte bune, BGL, alături de alte asociații din comerț, industrie și logistică, plănuiește să acorde șoferilor dreptul de a clasifica rampele pe baza unui punctaj online de evaluare, iar cele mai bune puncte de încărcare să fie premiate.

Articole similare

Ad