Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

eVito și eSprinter oferă soluții de carosare ideale pentru vanuri electrice

Mercedes-Benz este convins de avantajele ecologice și economice ale autovehiculelor comerciale ușoare electrice și va continua să-și promoveze planurile de a aduce pe piață autovehicule comerciale ușoare cu alimentare electrică, în toate segmentele.

eVito echipat pentru transportul produselor refrigerate, eSprinter Pharma și ambulanța eSprinter pentru transportul pacienților demonstrează spectrul larg al diferitelor variante de carosare și faptul că este posibilă conversia cu autovehiculele comerciale ușoare Mercedes-Benz care asigură un transport fără emisii.

Proiectarea tehnică a eVito echipat pentru transportul produselor refrigerate se bazează pe ideea utilizării energiei electrice existente în Mercedes-Benz eVito și pentru răcirea activă. În acest scop, sistemul de răcire Kerstner C106EA, extrem de eficient din punct de vedere energetic, este conectat la sistemul electric de bord al autovehiculului, ceea ce înseamnă că bateria suplimentară necesară ca sursă de energie poate fi redusă la minimum. Sistemul de răcire montat sub podea este alimentat în mod fiabil cu energie electrică în toate fazele proceselor de livrare: în timpul încărcării autovehiculului prin refrigerare staționară de 230 V folosind sursa de alimentare, în timpul călătoriei indirect prin sistemul electric de bord al autovehiculului și în timpul pauzelor prin intermediul bateriei din scaunul pasagerului.

În 2020, Mercedes-Benz Vans a dezvoltat Platforma Electrică Versatilă – baza tehnică pentru noua generație eSprinter, care va fi produsă succesiv începând cu a doua jumătate a anului 2023, în Charleston, Duesseldorf și Ludwigsfelde. Cerințele au fost stabilite în strânsă cooperare cu clienții în timpul procesului de dezvoltare: cu trei baterii și numeroase variante de configurații de caroserie, următoarea generație eSprinter este partenerul perfect în orice afacere – atât în Europa, cât și în SUA și Canada. În comparație cu eSprinter-ul actual, autonomia va fi mai mult decât dublă, în funcție de configurație, iar capacitatea de încărcare va crește cu până la 50%.

eSprinter Pharma este un autovehicul comercial ușor complet electric destinat transportului produselor farmaceutice, echipat cu sistemul complet electric de control al temperaturii E-200 și o nouă baterie litiu-ion de la Thermo King. Combinația dintre sistemul E-200, conexiunea la sistemul electric de bord al autovehiculului și bateria litiu-ion asigură o temperatură constantă reglabilă manual între 15 și 25 de grade Celsius, inclusiv atunci când șoferul se oprește pentru livrarea produselor. Chiar și după ce ușa a fost deschisă, sistemul de control asigură că temperatura scade din nou rapid.

De la începutul primei generații Sprinter în 1995, Sprinter a fost transformat într-o ambulanță, iar astăzi modelul ocupă o mare parte din piața autovehiculelor de urgență datorită numeroaselor variante de configurații de caroserie. Deși în interiorul autovehicului sunt echipamente necesare pentru pacient, autoutilitara eSprinter și-a păstrat masa totală de 3,5 tone, fiind acordată o atenție specială măsurilor de reducere a masei în momentul proiectării caroseriei.

Platforma Electrică Versatilă, lansată în decembrie 2020, stă la baza următoarei generații de eSprinter. Cu conceptul modular alcătuit dintr-un modul frontal pentru componente de înaltă tensiune, un modul în podeaua autovehiculului pentru bateria de înaltă tensiune, precum și un modul pe puntea spate acționată electric, următoarea generație eSprinter permite libertate în dezvoltarea și designul diferitelor tipuri de caroserii, cum ar fi „conceptul eGrocery” sau „conceptul de livrare CEP (pentru servicii de curierat, expres și coletărie)”.

Articole similare

Ad