Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DB Cargo și alți 12 competitori au creat prima rețea pentru transportul cu vagoane unice

Deutsche Bahn, gigantul transportator pe cale ferată, a creat o rețea împreună cu alte companii feroviare pentru a se adresa unor noi clienți, cu scopul de a micșora diferența față de transportul de marfă rutier.

Prin această nouă rețea, filiala de transport de marfă a Deutsche Bahn, DB Cargo, alături de alți concurenți, dorește să consolideze așa-numitul transport cu un singur vagon. Practic, prin acest tip de transport, vagoanele individuale sunt ridicate de la client și puse laolaltă în trenuri lungi în curți mari de triaj, pentru ca mai apoi să fie coase către o destinație. Acest lucru consumă mult timp și este considerat ineficient din punct de vedere economic. Din punct de vedere al traficului, căile ferate germane susțin că domină acest tip de transport, cu circa 80% din trafic. Se pretează foarte mult la industria auto sau cea chimică. Restul de 20% din piața vagoanelor unice este ocupat de companii ce deservesc clienți regionali și clienți de mici dimensiuni.

Acum, DB Cargo și alte 12 companii feroviare și-au unit forțele pentru această rețea, cu scopul de a deservi mai eficient clienții mai mici. În Germania, circa 19% din trafic este realizat pe cale ferată, procentul urmând să crească până în 2030.

Articole similare

Ad