Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Norvegia – DB Schenker extinde logistica urbană durabilă cu Fuso eCanter

În octombrie 2020, DB Schenker a anunţat extinderea parteneriatului cu Daimler Trucks prin utilizarea a 41 de camioane FUSO eCanter în 11 țări europene, contribuind la reducerea emisiilor în orașele europene. Vehiculele nou comandate au fost produse și livrate către DB Schenker de la începutul acestui an în Franța, Finlanda, Regatul Unit, Olanda, Spania și Austria. Ca parte a acordului, furnizorul de servicii logistice își extinde acum flota de vehicule electrice cu 8 eCanter FUSO pentru Oslo. Cu un total de 41 de camioane eCanter, DB Schenker operează cea mai mare flotă electrică din Europa și este cel mai mare client al flotei electrice FUSO.

„DB Schenker a numit anul 2021, anul ECO, cu un accent sporit pe protecția mediului. De aceea, sunt deosebit de încântat că anul acesta, împreună cu partenerul nostru Daimler Trucks, am făcut un pas semnificativ în fața obiectivului nostru de a face orașele europene fără emisii de CO2”, spune Cyrille Bonjean, șef pentru transporturi terestre în Europa la DB Schenker.

Frank Rohde, șeful vânzărilor de flote FUSO Europe, afirmă că „inovatorul„ Oslo City Hub ”al DB Schenker este o demonstrație impresionantă a ceea ce ar putea arăta logistica în viitor. Suntem încântați să facem parte din acest proiect cu 8 FUSO eCanter. Împreună cu partenerul nostru DB Schenker dovedim că cu camionul FUSO eCanter este deja posibilă distribuția locală fără emisii și fără zgomot în interiorul orașului. ”

În 2019, DB Schenker a deschis „Oslo City Hub” în capitala Norvegiei, cu o suprafață de aproximativ 500 m2. City Hub este considerat un hub complet de unde toate mărfurile sunt distribuite în centrul orașului folosind doar vehicule electrice și biciclete electrice. Aceasta înseamnă că furnizorul internațional de servicii de logistică își reduce emisiile de CO2 pentru distribuția de mărfuri în interiorul orașului cu 100%. Prin operarea a aproximativ 40 de vehicule electrice în Oslo, compania poate efectua 800 de livrări locale fără emisii pe zi. La nivel internațional, DB Schenker și-a stabilit obiectivul de reducere a emisiilor cu efect de seră specifice cu 40% până în 2030 față de 2006. Introducerea conceptului de logistică urbană durabilă în Oslo este o etapă importantă pe calea către acest obiectiv general.

FUSO eCanter este primul camion ușor complet electric Daimler Trucks din producția de serie mică. FUSO a sărbătorit lansarea globală a acestui vehicul comercial pentru distribuție pe rază scurtă în 2017. De atunci, FUSO eCanter a fost livrat la numeroși clienți din Europa, Japonia și SUA și s-a dovedit a fi un camion ușor fiabil, fără emisii la nivel local. Clienții operează acum peste 200 de vehicule în operațiuni zilnice. Mai mult decât atât, distanța totală parcursă de flota globală eCanter depășește acum 3 milioane de km combinați fără emisii la nivel local.

Articole similare

Ad