Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

A fost lansat primul autobuz electric românesc, ATP Bus e-UpCity

ATP Trucks Automobile, compania românească din Baia Mare producătoare de autovehicule de transport marfă și persoane, a anunțat lansarea pe piață a autobuzului electric ATP Bus e-UpCity. Modelul ATP Bus, omologat la nivel european, face parte dintr-o nouă etapă a investiției demarată în urmă cu 4 ani, în valoare de peste 25 de milioane de euro.

Primul prototip ATP Bus e-UpCity are 12,18 m lungime şi o capacitate de 83 de locuri, însă în varianta de configurație specială omologarea îi permite 95 de locuri. Vehiculul are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL, axele – ZF, motorul electric central al autobuzului e-UpCity este un propulsor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite, sistemul de frânare este Wabco, clima – Valeo, iar sistemul de direcție este Bosch/ZF.

Distribuţia ATP Bus UpCity se va realiza prin dealer-ul auto al Grupului, respectiv ATP Motors. Clienţii vor beneficia astfel de servicii și produse integrate: servicii specializate de mentenanţă şi reparaţii auto în service-uri autorizate, acces la piese de schimb originale și/sau aftermarket, asistenţă în service caroserie cu decontare directă a asigurărilor, servicii specializate de consultanţă pentru achiziție și vânzare auto, posibilitatea de a recepționa oferte prin platforme de licitații, finanţare și asigurări auto.

Cu o activitate de peste 25 de ani în domeniul auto, ATP Group și-a dezvoltat începând cu 2019 segmentul producție auto. Astfel a luat naștere o noua marcă auto: ATP Trucks, prin care s-au asamblat până în prezent basculanta și betoniera Truston, 100% la Baia Mare. La acest portofoliu se adaugă acum ATP Bus cu e-UpCity.

Articole similare

Ad