Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VGP își extinde portofoliul de spații industriale și logistice cu peste 1 milion de mp

VGP anunță contracte de închiriere noi și reînnoite în valoare de 12,5 milioane de euro pe primele 4 luni din 2021, pentru un plus de 6%, ajungând la un total de 196,8 milioane de euro. Dezvoltatorul belgian construiește în prezent spații de peste 1 milion de mp, ceea ce înseamnă circa 64,8 milioane de euro în chirie anuală, odată ce vor fi construite și închiriate. În prezent, pentru 80.1% din aceste spații există deja pre-acorduri de închiriere.

Portofoliul VGP a crescut cu 58.000 mp, la un total de 2,5 milioane mp, dintre care 99.6% sunt deja închiriați, arată compania în raportul pentru prima parte a anului.

„Anul 2021 a început pe o bază puternică, deoarece cererea pentru locații premium rămâne la un nivel ridicat datorită comportamentului în continuă schimbare al consumatorilor și a progreselor tehnologice din industrie. Până în prezent, am semnat contracte de închiriere de 12,5 milioane de euro și ne așteptăm ca această cifră să crească în următoarele săptămâni, deoarece se așteaptă finalizarea mai multor acorduri preliminare semnate în valoare de peste 10 milioane de euro”, a declarat CEO-ul VGP, Jan Van Geet.

În prezent, dezvoltatorul belgian are în construcție 39 de proiecte ce totalizează 1.041.000 mp de spații logistice și industriale, din care 80.1% sunt preînchiriate. Când vor fi operaționale, aceste spații vor aduce un plus de 64,8 milioane de euro la veniturile din chirii, care acum se ridică la aproape 200 de milioane de euro. În România, compania deține 5% din totalul parcurilor sale, Germania fiind cea mai importantă locație, cu 53%, urmată de Spania, cu 11%, și Cehia și Slovacia, cu 7%.

Articole similare

Ad