Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

STB a implementat un nou sistem de monitorizare a flotei

Societatea de Transport Bucuresti (STB) a anuntat implementarea unui nou sistem de monitorizare a flotei si de comunicare in timp real cu soferii, astfel incat sa asigure o predictibilitate crescuta a serviciului de transport public si o mai mare punctualitate.

In cadrul conferintei de presa organizata la Terminalul Intermodal Straulesti, directorul general STB, Adrian Crit, a declarat ca in perioada urmatoare se va acorda o atentie deosebita promovarii transportului public si fidelizarii calatorilor.

Intrucat bugetul de subventii aprobat de Municipalitate pentru 2021 a fost redus comparativ cu anul anterior, solutia este de a creste incasarile proprii, inclusiv prin schimbarea planului tarifar. STB a propus eliminarea pretului per calatorie (semi-cursa) si inlocuirea acestuia cu tariful pe ora, cu utilizarea unui numar nelimitat de mijloace de transport in intervalul respectiv. Un tarif ora propus de 3 lei urmeaza sa fie dezbatut impreuna cu Primaria Capitalei si Asociatia Metropolitana de Transport Bucuresti-Ilfov.
Tot in vederea promovarii transportului public, in urmatorii ani vor fi construite 15 terminale intermodale la intrarile in oras, prinse in Planul de Mobilitate Durabila deja aprobat de Primarie, care sa faciliteze decongestionarea traficului. Nu in ultimul rand, crearea de culoare dedicate pentru autobuze si troleibuze, dar si investitiile in vehicule cu cale de rulare separata (tramvaie) vor ajuta la optimizarea functionarii transportului public de calatori.

Articole similare

Ad