Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BAG: volumele de transport vor crește cu 3% în 2021

Volumele pe toate tipurile de transport vor urca pe termen mediu, potrivit analizei Oficiului Federal pentru Transporturile de Mărfuri (BAG), realizată pentru Ministerul Transporturilor (BMVI).

După ce în ultimul an majoritatea modurilor de transport au înregistrat scăderi masive în urma pandemiei generată de COVID-19, acum se așteaptă o creștere, cu tendințe de urcare până în 2024. Acesta este anul în care transportul modal general de mărfuri și pasageri ar trebui să atingă sau să depășească din nou nivelul de dinainte de criza pandemică. De altfel, arată BAG, după 2020 se așteaptă o creștere puternică pentru toată industria în 2021. Dinamismul economic general va avea un efect pozitiv asupra transportului general de marfă și va declanșa o redresare semnificativă a sectorului, astfel încât volumul transportului să crească cu aproximativ 3%, iar performanța transportului cu aproximativ 4%.

Pe transportul feroviar de marfă, cel combinat și cel aerian se așteaptă o creștere peste medie în 2021, în timp ce pentru 2022-2024, traficul de mărfuri va continua să crească în general; ratele de creștere anuale prognozate sunt în jur de 1,8% pentru volum și aproximativ 2,1% pentru producție. Conform prognozei până în 2024, cu excepția transportului intern, toate modurile de transport vor atinge sau vor depăși nivelul anterior crizei.

Articole similare

Ad