Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comerțul bilateral între România și Germania, pe un trend ascendent

Volumul schimburilor comerciale dintre Germania și România și-a revenit ușor în primele 3 luni ale acestui an, potrivit celor mai recente date ale Oficiului Federal de Statistică din Germania (Destatis), se arată într-un comunicat de presă AHK România. Astfel, exporturile germane către ţara noastră au însumat 4,5 miliarde de euro, în creștere cu 3,6% față de primul trimestru al anului precedent, iar importurile au crescut la 3,8 miliarde de euro (+0,9%). Cu un volum de 8,3 miliarde de euro, România ocupă locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei în perioada menționată. În 2020, țara noastră s-a clasat pe locul al 20-lea, cu un volum al schimburilor comerciale de 30 de miliarde de euro.

„Suntem încrezători că redresarea relațiilor comerciale din primele trei luni ale acestui an va continua și vom putea ajunge la nivelul din 2019 până la sfârșitul anului. Măsurile de relaxare și campaniile de vaccinare din multe țări europene își arată deja efectele”, a declarat Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România. „În ceea ce privește o tematică foarte actuală, și anume re/nearshoring, pe fondul consolidării rezilienței lanțurilor de aprovizionare în contextul pandemiei vedem oportunități bune pentru România. Acest subiect este intens dezbătut și la nivel european în acest moment și sperăm că România se va implica activ”.

AHK România, reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din ţara noastră, s-a poziționat strategic cu platforma sa b2b Marketplace România (www.marketplaceromania.ro) și își va extinde activitățile, cu scopul de a spori exporturile companiilor românești către Germania și de a oferi posibilitatea căutării de parteneri de afaceri potriviți.

Articole similare

Ad