Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BERD a preluat Danube Logistics Group

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a achiziționat în întregime pachetul de acţiuni a Danube Logistics Group, operatorul din Zona Liberă a Portului Internațional Giurgiulești (Republica Moldova). Schimbarea dreptului de proprietate a fost înregistrată de instanța competentă din Moldova la 18 mai 2021.

Prin achiziția sa, BERD își propune să promoveze funcționarea în continuare și dezvoltarea cu succes a portului Giurgiulești și va căuta să atragă investitori internaționali în Moldova.

BERD a susținut construcția și funcționarea Zonei Libere Giurgiulești din 1995, iar în 2013 a înlocuit Credit Suisse ca principal beneficiar economic ale operațiunilor portului, în urma refinanțării creditelor restante ale Danube Logistics de către Credit Suisse.

În calitate de proprietar al portului, BERD se așteaptă la îndeplinirea promptă a tuturor obligațiilor restante de investiții stipulate în Acordul de investiții gazdă din 2004, semnat de Danube Logistics, Rafinăria Bemol și Bemol Retail, astfel încât să beneficieze și să stimuleze dezvoltarea economică a Moldovei. BERD este deținută de 69 de țări – inclusiv Moldova – precum și de Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții. Cu o investiție cumulată de 1,4 miliarde de euro în Moldova, BERD este cel mai mare investitor străin de acolo.

Articole similare

Ad