Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris va livra 32 autobuze electrice la Târgu Mureș

Solaris Bus & Coach anunță semnarea contractului pentru livrarea a 32 autobuze electrice Urbino 12 cu municipiul Târgu Mureș. Procedura de achiziție a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar valoarea contractului se ridică la 81,92 milioane de lei + TVA. În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și zece stații de încărcare electrică rapidă și alte 32 stații de încărcare lentă. Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 22 de luni.

Cele 32 de autobuze Solaris Urbino 12 electrice sunt dotate cu motoare de 160 kW şi au o capacitate maximă de 82 de pasageri, dintre care 30 pe scaune. Vehiculele dispun de sistem de aer condiționat și încălzire, sistem audio-video de informare a călătorilor, Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Nu lipsesc supravegherea video, sistem de numărare a călătorilor cu senzori amplasați la fiecare ușă, cel de management al traficului şi sistemul electronic de diagnosticare.

Cele 10 stații de încărcare rapidă de 300 kW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

Articole similare

Ad