Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania devine un pionier al condusului autonom

Începând de anul viitor Germania permite condusul autonom de Nivel 4 (vehicule fără șofer) pe drumurile publice pe anumite rute, potrivit unei legi adoptate de Parlamentul German pe 20 mai. Legea însă trebuie aprobată și de Consiliul Federal.

Cu o conducere complet automată de nivelul patru, computerul poate prelua controlul deplin al mașinii pentru anumite aplicații fără a fi monitorizat de un șofer uman. În caz de urgență, sistemul trebui să poată opri vehiculul în siguranță pe marginea drumului. Potrivit Ministerului Transporturilor din Germania această tehnologie ar putea fi utilizată pentru transport de persoane de tip shuttle sau transport de marfă.

Munchen a fost unul dintre principalele orașe care a permis testarea automobilelor fără șofer pe străzi aglomerate. Noua reglementare ia în seamă atât funcționarea vehiculelor autonome, cât și procedurile de testare și aprobare a funcțiilor condusului autonom, precum și securitatea cibernetică.

Asociația industriei germane a automobilelor (VDA) a salutat noua lege, care își propune să facă din Germania un pionier în conducerea autonomă. “Odată cu adoptarea legii conducerii autonome, Germania are șansa de a deveni prima și până în prezent singura națiune care a creat un cadru legal pentru o viitoare tehnologie”, a declarat președintele VDA, Hildegard Müller, pentru  „Deutschen Presse-Agentur“.

Articole similare

Ad