Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: noi obiective climatice în sectorul transporturilor

Legea votată joi, 20 mai, de Parlamentul German prevede și creșterea ponderii energiilor regenerabile în traficul german cu până la aproximativ 32% până în 2030 – de peste două ori mai mult decât este cerut de UE pentru a proteja clima. Acest lucru obligă companiile de uleiuri minerale să reducă emisiile de gaze cu efect de seră ale combustibililor lor – de exemplu prin utilizarea hidrogenului verde sau a energiei electrice verzi în vehiculele electrice.

În același timp, biocombustibilul pe bază de ulei de palmier urmează să fie eliminat treptat până în 2023, cu trei ani mai devreme decât era planificat anterior. Prin noul regulament, Germania va deveni „un pionier în domeniul energiilor regenerabile în transporturi”, a declarat ministrul mediului Svenja Schulze.

Proiectul de lege a fost îmbunătățit de Parlamentul German. Astfel, cota cu care companiile petroliere trebuie să reducă emisiile de dioxid de carbon ale combustibililor lor ar trebui să crească de la 6 la 25% în 2030, în proiectul inițial ținta fiind de numai 16%. În plus, legea introduce o cotă verde de 2% de energie electrică și pentru aviație.

Articole similare

Ad