Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olanda testează citirea la distanță a tahografului inteligent

Cea mai nouă generație de tahografe digitale permite citirea la distanță a unor informații, dar pentru a face acest lucru, autoritățile de control trebuie să aibă echipamente specifice, identificate cu denumirea de Comunicare Dedicată pe Distanțe Scurte, care va fi obligatorie în țările UE din iulie 2024. Organul de control olandez în transport – Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) – efectuează un test pe șosea de control la distanță al tahografului digital cu ajutorul acestui dispozitiv care îi ajută să identifice de la distanță semne de manipulare a tahografului și apoi să oprească camionul pentru o verificare amănunțită.

De exemplu, dispozitivul de Comunicare Dedicată pe Distanțe Scurte arată dacă tahograful unui vehicul care trece pe șosea înregistrează timpii de conducere sau dacă cardul șoferului este activ. Legislația europeană nu permite acordarea amenzilor folosind doar acest dispozitiv, ci impune totuși oprirea vehiculului și verificarea tahografului cu mijloace tradiționale. Dar în acest mod pot fi selectate vehiculele suspecte.

ILT experimentează citirea la distanță cu trei dispozitive diferite pentru o perioadă care se întinde pe durata întregului an. Această fază va servi, de asemenea, pentru a înțelege ce informații captate de sistemul de Comunicare Dedicată pe Distanțe Scurte sunt cele mai utile pentru selectarea camioanelor.

Articole similare

Ad