Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Londra propune dublarea amenzilor pentru imigranții ilegali din camioane

Guvernul britanic intenționează să crească amenzile pentru transportatorii care sunt găsiți că introduc imigranți ilegali în țară, „indiferent dacă șoferul îndeplinește măsurile și schemele de securitate sau nu”. Creșterea amenzii acordate șoferilor care la acest moment ajunge la 2.000 de lire sterline, sporește îngrijorarea în rândul asociațiilor profesionale de transportatori care avertizează că măsura ar putea agrava și mai mult criza de șoferi profesioniști.

Problema este explicată și de Chris Yarsley, manager de politică al asociației profesionale Logistics UK, care subliniază că facilitarea imigrației ilegale de către grupuri de crimă organizată reprezintă o provocare semnificativă pentru industria de transport. „Operatorii sunt determinați să își îndeplinească rolul de aducere în justiție a acestor cazuri, însă guvernul trebuie să recunoască că transportatorii și șoferii sunt ei înșiși victime ai acestor grupări. Când un șofer ia toate măsurile rezonabile de a îndepărta riscul intrărilor ilegale, este nedrept să lași un operator de vehicul fără apărare și pur și simplu să aplici automat o amendă al cărei cuantum este un cost prohibitiv pentru mulți transportatori mici.

Sistemele de detectare din porturi nu sunt suficient de eficiente în localizarea oamenilor ascunși în vehicul, astfel că este imposibil să te aștepți ca transportatorii și șoferii, care nu sunt specializați în securitate și nici oficiali de imigrare, să depășească performanțele agențiilor guvernamentale. Aceste propuneri ar putea avea un impact semnificativ pentru supply chain făcând neatractivă activitatea de import de bunuri în Marea Britanie.”

Una dintre cauzele succesului campaniei de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost propaganda împotriva imigrației și acum că nu mai are legături comunitare, Londra pune în aplicare un nou program de combatere a imigrației ilegale. Noile măsuri afectează, de asemenea, companiile UE de transport rutier care efectuează transportul către insulă și pe ale căror vehicule se pot îmbarca pe teritoriul francez sau belgian migranți care doresc să intre ilegal în Marea Britanie. Programul întărește în primul rând poliția de frontieră, care va avea și sarcina de a controla unitățile de marfă neînsoțite atunci când intră pe teritoriul britanic.

Londra intenționează să dubleze amenda, de la 2.000 la 4.000 de lire sterline, pentru fiecare clandestin găsit în interiorul unui camion, care se acordă șoferului și companiei de transport, indiferent de nivelul de securitate implementat. În plus, a introdus o nouă sancțiune pentru neasigurarea vehiculului, care poate fi emisă chiar dacă nu sunt imigranți la bord. Dacă o companie acumulează mai multe sancțiuni, poate fi supusă unei revizuiri a schemei sale de licențiere. Asociațiile profesionale recomandă transportatorilor rutieri „să implementeze proceduri de control și sisteme anti-intruziune și de verificare a încărcăturii, recomandând o atenție deosebită instruirii/informării conducătorilor auto cu privire la efectuarea verificărilor și comunicarea, în caz de intruziuni detectate, către autoritățile britanice”.

Articole similare

Ad