Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Campion mondial creează un program special de antrenament pentru șoferii de camioane

De patru ori medaliat olimpic și campion mondial la gimnastică, bulgarul Yordan Yovchev a creat un program special de antrenament pentru șoferii de camioane aliniat cu modul lor de viață. Programul include o serie de antrenamente video cu acces gratuit, cu exerciții ușoare, care pot fi efectuate atât în ​​cabina camionului, cât și în aer liber. Programul este adaptat modului de muncă și de viață pe drum și oferă șoferilor libertatea de a alege nivelul de dificultate și durată în funcție de propriile abilități. În plus, nu este necesar un echipament special pentru efectuarea exercițiilor, fiind suficiente elementele specifice meseriei – prezente în interiorul cabinei sau chiar recipientele obișnuite de apă. “Am acceptat provocarea de a crea acest program, pentru că am un mare respect pentru munca șoferilor de camioane și chiar am vrut să îi inspir și să-i susțin. La fel ca în sport, această profesie necesită disciplină, rezistență și concentrare, precum și sacrificiu de sine și să fii departe de casă și de cei dragi”, a spus vedeta bulgară a gimnasticii Yordan Yovchev. “Am vrut să le arăt șoferilor că 10 minute pot face o schimbare și, cu voință, fiecare dintre ei poate fi mai activ și să trăiască sănătos. Pentru că merită acest lucru”, a explicat el.

Programul acordă o atenție specială părții de încălzire, extrem de importantă ca pregătire pentru orice antrenament. În plus, șoferii îl pot folosi pentru a îmbunătăți circulația sângelui în timpul pauzelor scurte, pentru a se trezi când se simt obosiți pe drum sau ca prevenire a accidentărilor atunci când efectuează o muncă fizică legată de încărcare și descărcare.

Programul de instruire face parte din campania de informare TranSport (https://youtu.be/wW8F2GJs5tM) a companiei de transport și logistică bulgară TranSpress, al cărei scop este de a ajuta șoferii profesioniști să aibă grijă de sănătatea lor. În plus față de sugestiile sportive, oferă sfaturi de specialitate cu privire la o postură adecvată la volan și idei pentru o dietă echilibrată.

“Munca șoferilor este dificilă – este asociată cu șederea într-un singur loc, stresul și oboseala. În plus, aceștia nu au facilități pentru sport, ca toți ceilalți. Deci, ne-am dorit, fără așteptări mari, doar pentru a-i încuraja, să le oferim idei și o modalitate de a se îngriji de ei înșiși și de a fi mai sănătoși. Desigur, acest lucru trebuie să fie întotdeauna în conformitate cu capacitățile individuale și starea fizică actuală”, a explicat Veselin Stoyanov, fondator și CEO al TranSpress. “Ne-am adresat lui Yordan Yovchev pentru că este o adevărată legendă și o inspirație excepțională nu numai pentru toți bulgarii, ci și pentru sportivii din întreaga lume. Credem că el este persoana care ne poate arăta că nu trebuie să fii sportiv profesionist, să ai mult timp sau condiții speciale pentru a fi mai activ și într-o formă mai bună. Sperăm că în acest fel mesajul nostru va ajunge la mai mulți șoferi și va fi acceptat pozitiv”, a adăugat el.

TranSport este o campanie interactivă care să le permită șoferilor profesioniști să facă schimb de idei și experiențe pentru instruire și practici sănătoase în timp ce sunt pe drum. De aceea a fost deja creat un grup de Facebook, TranSport, unde, pe lângă găsirea antrenamentelor video ale lui Yordan Yovchev, își pot posta propriile videoclipuri, întrebări și pot participa și la discuții.

Campania TranSport este susținută de Volvo Trucks Bulgaria și Schmitz Cargobull Bulgaria, printre care camioanele și semiremorcile devin „fitness on the road” în cadrul antrenamentului video Yordan Yovchev.

Articole similare

Ad