Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olanda are nevoie de 2-5 ani pentru pregătirea rețelei de alimentare cu energie

Asociația olandeză de transport și logistică TLN a organizat un webinar în care participanții au căutat să răspundă la întrebarea: ce trebuie făcut pentru a se oferi până în 2025 suficientă putere pentru a încărca mii de camioane cu emisii zero? Deoarece, conform Acordului Climatic, din 2025 vor fi zone cu emisii zero în 30-40 de orașe olandeze, deci este mult de muncă nu numai pentru a asigura disponibilitatea vehiculelor electrice, ci și în termeni de capacitate a rețelei electrice.

Pentru utilitarele electrice situația este diferită de cea a autoturismelor, deoarece există circa 4.000 de site-uri industriale/logistice unde au loc numeroase încărcări/descărcări de marfă, iar acolo nevoia de energie este foarte mare, deci ele trebuie identificate cât de repede  Apoi intervin furnizorii de energie care pun la dispoziție capacitatea necesară, cu ajutorul transformatoarelor din parcurile industriale, și pentru o rețea de capacitate adecvată este nevoie de 2-5 ani. Cu cât știu mai repede furnizorii de electricitate ce capacitate de încărcare vrea fiecare parc, cu atât mai bine se pot ocupa de fiecare locație.

Acest demers nu poate fi făcut decât în colaborare cu municipalitățile, antreprenorii și alte părți interesate. Inclusiv TLN este foarte implicată în realizarea unei rețele de bază de puncte logistice de alimentare și caută să determine, împreună cu membrii săi, unde au loc încărcări, cu câte camioane și mai ales cu câte în același timp, la ce voltaj și dacă asta se întâmplă ziua sau noaptea. Totul începe, deci, cu înțelegerea nevoii viitoare de alimentare a firmelor de transport. După care se pot rezolva potențialele probleme legate de blocaje/capacitate insuficientă.

Participanții la webinar iau în calcul faptul că poate nu vor rezolva totul până în 2025, dar au deja exemplul unor autobuze electrice care demonstrează că se pot face multe lucruri în această direcție dacă se discută în timp util cu fiecare parte interesată.

Articole similare

Ad