Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Autoritățile din La Spezia vor lua măsuri cu privire la timpii de aşteptare pentru camioane

Asociația cărăuşilor italieni Trasportunito a reclamat cozile tot mai mari de camioane care se formează la punctul de taxare pentru camioane din La Spezia, precum și la intrarea în terminalul de containere, acest lucru având consecințe grave în ceea ce privește activitatea firmelor de transport. Acestea din urmă practic nu îşi mai pot planifica corect cursele şi livrările, au costuri suplimentare generate de întârzieri, plus că programul de conducere şi de odihnă al şoferilor este afectat.

În urma unei întâlniri avută pe această temă între reprezentanţii cărăuşilor şi cei ai Autorităţii Sistemului Portuar, în următoarele zile va fi emis un ordin prin care vor fi stabiliţi timpii maximi de aşteptare pentru fiecare camion, respectiv intervalele de timp acceptate pentru operaţiunile de încărcare/descărcare de containere. „Am propus 45 de minute pentru o operaţiune şi respectiv 90 de minute pentru două operaţiuni, precum şi penalizări pentru cei din terminal, în cazul în care nu respectă limitele impuse”, a declarat reprezentantul Trasportiunito din La Spezia, Davide Giorgi.

Asociaţia de transport a mai propus crearea unei zone tampon în terminal, dedicată descărcării containerelor pentru care pragurile de timp predefinite au fost depăşite, dar şi introducerea unui nou sistem de management al spațiilor goale în portul Santo Stefano, pentru a evita confuziile în terminal şi a eficieniza utilizarea tuturor spaţiilor disponibile.

Articole similare

Ad