Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volumele transportatorilor polonezi ar urma să fie cu 4,5-6,7% mai mari în 2021

Asociația poloneză de transport și logistică TLP și Santander Bank Polska au organizat un webinar în care s-a discutat despre performanțele firmelor poloneze de transport în 2020, provocările cu care se confruntă această industrie și perspectivele de dezvoltare pe termen scurt și mediu.

Din discuții a reieșit și faptul că previziunile macroeconomice pentru economiile naționale și europeană sunt optimiste, ceea ce ar trebui să sprijine cererea de servicii de transport pe termen lung. PIB-ul Poloniei se estimează că va crește cu 4,5-5% în 2021, iar al economiilor puternice ale Europei, ca Franța, Germania și Spania, cu 4-6%, ceea ce va duce la o creștere cu două cifre a exporturilor Poloniei.

Pe baza acestor estimări se anticipează că volumele operatorilor de transport polonezi vor crește cu 4,5-6,7% în 2021. Dezvoltarea transportului ar urma să fie susținută și de tendința de scurtare a lanțului logistic, câtă vreme Polonia, datorită costurilor mai mici decât în vest cu forța de muncă, sediile și infrastructura, ar putea fi beneficiarul schimbărilor ce au loc în această direcție.

Articole similare

Ad